SKUDDRAMA: En person er fraktet til sykehus etter skuddrama i Svolvær. Foto: Jens Andre M. Birkeland

Mann skutt i Svolvær – havnet i sjøen

En mann i 50-årene ble pågrepet natt til lørdag etter å ha skutt en jevnaldrende mann på kaia i Svolvær sentrum.

Politiet i Nordland la natt til lørdag ut en melding om at de advarte folk mot å gå ut da det pågikk en væpnet aksjon i Svolvær.

Natt til lørdag kl 01.43 fikk politiet melding om at det var avfyrt flere skudd og at en person var truffet. Skuddene har blitt avfyrt på kaipromenaden som ligger i forkant av Anker Brygge i Svolvær, melder politiet i Nordland.

Falt i sjøen

Ifølge vitner skal personen som avfyrte skuddet, en mann i 50-årene, deretter ha forlatt området.

– Mannen som ble skutt falt sammen på brygga og deretter ut i sjøen. Det ble samtidig avfyrt flere skudd, fortalte operasjonsleder Fredd Leirvik i Nordland til VG i natt.

Det var en redningsskøyte i nærheten av stedet der mannen falt ut.

– Den fikk raskt hentet opp mannen, som hadde blitt truffet i benet, og han ble fraktet videre til sykehus med helikopter, sier Leirvik.

Nordlandssykehuset opplyser lørdag morgen at fornærmede er under behandling, men at han ikke skal være livstruende skadd. Politiet vil etter planen forsøke å ta avhør av fornærmede i løpet av dagen.

Etter en større politiaksjon for å finne gjerningsmannen, fant de ham i en leilighet mannen disponerer. Pågripelsen skjedde klokken 5.30 uten noen form for dramatikk, sier operasjonsleder til VG.

– Vi fikk bistand fra forhandlingsekspert ved Oslo politidistrikt, noe som er normalt i slike saker.

Relasjon mellom de involverte

– Politiet har ikke kontroll på våpenet, men har opplysninger om hvor det kan befinne seg. Det vil bli iverksatt søk etter det i løpet av lørdag, sier politiadvokat Marit O. Heggestad.

Den pågrepne er en mann i 50-årene hjemmehørende i distriktet. Det skal ha vært en relasjon mellom de involverte, men det er for tidlig i etterforskningen til at politiet kan gå nærmere inn på hvilken relasjon det er mellom dem.

– Politiet har iverksatt etterforskning og vil i løpet av dagen jobbe videre med undersøkelser på åstedet, avhør av vitner og informasjonsinnhenting.  Siktede har fram til nå ikke vært i stand til å la seg avhøre, men vil bli forsøkt avhørt senere på dagen, sier Heggestad.

Politiet ber folk som har gjort observasjoner eller har informasjon knyttet til hendelsen om å ta kontakt på telefon 02800.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder