Statsminister Erna Solberg (H) hadde med seg en nyhet fra statsbudsjettet da hun tirsdag besøkte US Marine Corps som trener og øver i Norge med utgangspunkt i Værnes i Trøndelag. Foto: Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Solberg varsler 830 millioner til flytting av luftforsvarets skolesenter

Regjeringen setter av 9 millioner kroner på statsbudsjettet til flytting av luftforsvarets skolesenter fra Kjevik til Værnes og 836 millioner kroner innen 2021.

jon.even.andersen@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Budsjettlekkasjen ble presentert da statsminister Erna Solberg (H) tirsdag besøkte 300 amerikanske soldater fra US Marine Corps som er øver og trener i Norge med utgangspunkt i Værnes.

Samtidig utarbeider Forsvarsbygg en leirplan som skal stå ferdig i løpet av året. Det er første skritt i forberedelsene av flyttingen av luftforsvarets skolesenter.

les også

Råd til kvinner i førstegangstjenesten: – Ikke gå med den trangeste uniformen

– På statsbudsjettet for neste år setter vi av 9 millioner kroner som følger opp opptrappingsplanen for Forsvaret og flytting av skolesenteret for luftforsvaret. I perioden 2018 til 2021 er det planlagt å bruke 836 millioner kroner på prosjektet, sier Solberg.

Hun legger til at flyttingen også vil gi bedre samarbeid mellom kampflybasen på Ørland, teknisk utdanning på Værnes og krigsskoleutdanningen på Kuhaugen i Trondheim.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder