To tenåringer døde etter voldshendelse: Siktede skutt av politiet

TRONDHEIM (VG) To tenåringer er døde etter en voldshendelse i Trondheim sentrum. Den antatte gjerningsmannen ble skutt i beinet av politiet under pågripelsen, og er nå siktet for drap.

 • Andrea Rognstrand
 • Carina Hunshamar
 • Signe Rosenlund-Hauglid
 • Lars Joakim Skarvøy
 • Julie Vissgren
 • Hanna Haug Røset
 • Jenny-Linn Lohne
 • Ole Martin Wold (foto)
 • Erlend Fernandez Stedding

Artikkelen er over ett år gammel

I 18-tiden mandag meldte politiet at det hadde vært en voldshendelse på en privat adresse ved Prinsens gate i Trondheim. De hadde fått melding om at en gjerningsperson hadde utøvd grov vold mot flere personer.

Alle de involverte er i slutten av tenårene, opplyser Trøndelag politidistrikt like før klokken 21.00.

– Det er litt uklart hva slags redskap vedkommende har brukt, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til VG tidlig mandag kveld.

les også

Politiet mener far drepte sønnen (13) og seg selv: – Helt uvirkelig

Kontaktet av skadet person

Anders Sunde-Eidem, som er leder for etterforskningsenheten i Trøndelag politidistrikt, opplyser under en pressekonferanse ved 22.30-tiden at alle de fire mennene som var involvert i hendelsen har utenlandsk opprinnelse.

– Vi fikk melding fra en person klokken 17.54. Personen hadde blitt kontaktet av en skadet person utenfor en leilighet i Prinsens gate i Trondheim sentrum.

Har du tips om saken, kontakt våre journalister her

Den skadede personen opplyste at det hadde vært en voldshendelse inne i leiligheten:

– Vi kom raskt til stedet og fant to alvorlig skadede personer inne i leiligheten. Den ene ble erklært omkommet like etterpå, den andre ble sendt til sykehus og kort tid etter erklært omkommet, utdyper Sunde-Eidem.

Personen som var skadet og tok kontakt med innringeren, er sendt til behandling ved St. Olavs hospital. Tilstanden hans beskrives som alvorlig, men stabil.

Skutt av politiet under pågripelse

Drøye 40 minutter etter at politiet fikk melding om hendelsen, melder de på Twitter at den antatte gjerningsmannen er skutt i beinet av politiet under pågripelse ved Sentralbanestasjonen.

– Mannen ble lokalisert etter opplysninger fra den skadede som hadde kontaktet ham som ringte inn, uttaler Sunde-Eidem under pressekonferansen.

Den antatte gjerningsmannen er nå siktet for drap. Han ble pågrepet av politiet klokken 18.38 mandag kveld.

Stedet mannen ble pågrepet ligger 10–15 minutters gange fra adressen der volden ble utøvd.

Den antatte gjerningsmannen er nå sendt til sykehus for behandling av skuddskadene i beinet. Tilstanden hans beskrives som alvorlig, men stabil. Mannen har foreløpig ikke fått oppnevnt advokat.

Enhetsleder Annika Bjørnstrøm ved barne- og familietjensten i Trondheim kommune sier til VG at kommunen har samlet sitt kriseteam.

– Vi har ikke oversikt over hele hendelsen per nå, men vi vet at dette dreier seg om enslige flyktninger som kom til Norge som mindreårige, og som er i slutten av tenårene. Trondheim kommune disponerer kommunale leiligheter i Prinsens gate. To av våre ungdommer bodde sammen i leilighet der, sier Bjørnstrøm.

Ifølge Dagbladet skal en av de drepte være en enslig mindreårig asylsøker.

- Vi antar at også de andre involverte er det, sier Camilla Trud Nereid, Kommunaldirektør for oppvekst i Trondheim kommune, til avisen.

Politiet: – Kjenner ikke motivet

Politiadvokat Eli Reberg Nessimo opplyser om at tekniske og taktiske etterforskningsskritt nå er igangsatt i saken.

– Det er sendt kriminalteknikere til begge åstedene. Både der volden ble utøvet, og der den antatte gjerningsmannen ble pågrepet:

– Vi har også igangsatt en rundspørring av aktuelle vitner, og jobber nå med å samle inn tekniske spor, sier hun under politiets pressekonferanse.

Alle de involverte personene befant seg på samme adresse i Prinsens gate i Trondheim under hendelsen. Politiet har på det nåværende tidspunktet ikke gjort noen sikker identifikasjon av de involverte, som alle er menn.

– Nå jobber vi mest med å få klarhet i hendelsesforløpet, og kan ikke si noe mer om bakgrunn eller motiver for hendelsen, sier politiadvokaten.

Politiet ønsker heller ikke å uttale seg om hvilke eventuelle gjenstander som har blitt brukt til å utøve volden.

Stor utrykning

Poltiet har begjært obduksjon av begge de døde. Disse vil trolig bli gjennomført tirsdag, opplyser Sunde-Eidem til Adresseavisen.

Politiet kan heller ikke si noe om relasjonen mellom de involverte på den private adressen.

Operasjonsleder Ebbe Kimo uttalte til VG tidlig mandag kveld at situasjonen fremsto som uoversiktlig da de ankom stedet.

Ved 19.30-tiden var store deler av Prinsens gate stengt av. Det var ikke mulig å se inn i bakgaten der voldsepisoden skjedde. Fem politibiler og en sivil politibil, samt en ambulanse, var på plass.

Spesialenheten er varslet om at politiet har avfyrt skudd, og er nå igang med å avhøre aktuelt tjenestepersonell.

Politiet opplyser under pressekonferansen at det er for tidlig å si hvorfor skudd ble avfyrt under pågripelsen.

Les også

Mer om

 1. Drap
 2. Politiet
 3. Trondheim
 4. Krim

Flere artikler

 1. Siktet for forsettlig drap på to afghanske tenåringer

 2. Uvisst når dobbeltdrapssiktede kan forklare seg for politiet

 3. Vitne til politiaksjonen: - Jeg var utrolig heldig som ikke gikk inn på stasjonen

 4. Kvinne døde etter voldshendelse i Trondheim: Tre personer pågrepet

 5. 18-åring tiltalt for drap på to tenåringer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder