DREPT PÅ GANGVEIEN: Flere forbipasserende ble vitner til at mannen (43) drepte sin egen kone (42) da hun gikk av bussen her på Trosterud i juni i 2016. Foto: Foto: Helge Mikalsen VG

Mann dømt til 19 års fengsel for drap på Trosterud

En 43 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til 19 års fengsel for å ha drept sin ektefelle med kniv på Trosterud i Oslo i 2016.

  • vaktsjef@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Han er også dømt for å ha mishandlet sin ektefelle og datter i om lag 13 år. Mannen anket dommen fra Oslo tingrett til lagmannsretten. Anken gjaldt straffeutmålingen.

Ett av hovedspørsmålene var om drapet var begått med overlegg. Lagmannsretten fant i likhet med tingretten tiltalte skyldig i overlagt drap.

Stor oversikt: 159 drept av sin partner siden 2000

Oslo tingrett dømte i desember i fjor mannen til 17 år og ni måneders fengsel. Også da la aktor, statsadvokat Aina Mee Ertzeid, ned påstand om 19 års fengsel.

Lagmannsretten bemerker i skjerpende retning at drapet skjedde på en planmessig og brutal måte, og at drapshandlingen skjedde på dagen på et offentlig sted hvor mange mennesker ferdes.

les også

Ringte svigerinnen: «Gratulerer med dagen, jeg har drept søsteren din».

Knivstikkingen skjedde på en gangvei på Trosterud i juni i 2016. Den 35 år gamle kvinnen var på vei hjem etter en utenlandsreise og hadde gått av flybussen da mannen møtte henne.

Han gikk til angrep nær avkjørselen mot Lindebergåsen. Kvinnen døde av forblødning etter flere knivstikk i halsen og ansiktet. Flere personer så drapet, og mannen ble pågrepet i direkte tilknytning til åstedet.

les også

Flest innvandrere begår og utsettes for partnerdrap

Han har erkjent forsettlig drap på sin kone og at han hadde utsatt henne og datteren for mishandling over flere år. Kvinnen hadde to opphold på krisesenter i månedene før drapet.

43-åringen er norsk statsborger, men er opprinnelig fra Afghanistan. Kona var russisk statsborger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder