- Sjekket bøylen to ganger

(VG Nett) Operatøren som hadde ansvaret for karusellen «RollOver» på Tusenfryd, sier han sjekket bøylen til den funksjonshemmede 23-åringen to ganger.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

SATT HER: I setet til høyre satt mannen da han falt ut av attraksjonen. Foto: Jørgen Braastad

- Operatøren sjekket bøylen to ganger. Vi dobbeltsjekker alltid når det er handikappede med, sier Nygård og legger til at 23-åringen også hadde med to medhjelpere.

Den 23 år gamle mannen fikk lettere hodeskader og bruddskader etter at han falt ut av karusellen på Tusenfryd i går.

Vitner har forklart til VG Nett at de så ham falle tre meter rett ned og med hodet først. Flere har også sagt at sikkerhetsbøylen var helt åpen da 23-åringen ble slengt ut.

- Vi så at bøylen var helt åpen, slik den er før man fester den, sa Christian Granly (20) til VG kort tid etter at han så ulykken på nært hold.

Veritas sjekker
Tusenfryd kan ikke si noe om hva som egentlig har skjedd, men Det Norske Veritas er i dag i fornøyelsesparken for å gjøre nærmere undersøkelser på den Veritas-godkjente karusellen.

- De vil sjekke all mekanikk. Om alt er i orden med installasjonen og sikkerheten. De vil klare å finne ut om bøylen var åpen eller ikke, sier Nygård, som forklarer at karusellen egentlig ikke er mulig å kjøre uten at alle bøylene sitter fast.

Nygård kan ikke si noe om hvor lang tid undersøkelsene vil ta.

Første personskade

- Når Veritas har gjort sin jobb, vil vi koordinere det med politiets funn, ved hjelp av øyenvitner også videre. Attraksjonen vil ikke åpne igjen før vi er helt sikre på hva som gikk galt, sier han.

Det Norske Veritas ankom parken ved åtte-tiden i dag morges.

- Vi er på plass i parken og vil sammen med Tusenfryds tekniske avdeling starte undersøkelser, sier informasjonssjef i Det Norske Veritas Per-Wiggo Richardsen til VG Nett.

- To teknikere skal prøve å finne ut hva som har skjedd og hva som kan være årsaken til det som har skjedd. Men det kan bli vanskelig å finne årsaken, sier Richardsen.

Driftssjefen håper ikke uhellet går utover parkens popularitet.

- Jeg håper ikke det. Jeg mener og tror at vi har en sikker park, sier han.

Rullestolbrukere kan bruke alle attraksjoner på Tusenfryd.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder