LA HUNDEN BLI HJEMME: Veterinær Silje Hvarnes advarer mot varme biler og mener det beste for dyret er å slippe å være i bilen i det hele tatt. (OBS: Hunden på bildet er ikke hunden som ble reddet ut av bilen.) Foto:Robert S. Eik,VG

Politiet reddet mannens hund - men han ville ikke ha hunden tilbake...

Føreren av bilen ville ikke ta med seg hunden hjem etter at politiet reddet den ut. Nå er den tatt hånd om av Viking Redningstjeneste.

  • Marthe Berg
  • Linn Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Politiet i Oslo rykket fredag formiddag ut til Ryen, hvor en hund satt fastlåst i en bil.

– Vi fikk en melding fra bekymrede forbipasserende, som opplyste at det trolig var svært varmt i bilen, opplyser operasjonsleder Martin Tondem til VG.

Ifølge Tondem var hadde bilen, en Saab, allerede synlige skader på en av dørene, slik at politiet fikk åpnet bildøren uten å påføre bilen ytterligere skader.

– Patruljen fikk hunden ut av bilen, og tilbød den vann. Den var visst veldig tørst – for patruljen opplyser at den drakk hele fire liter, forteller operasjonslederen.

Han forteller videre at føreren av bilen, en 35 år gammel mann, ikke ønsket å ta med seg hunden hjem igjen etter hendelsen.

– Han sa han ikke var interessert i hunden, at politiet kunne ta den og at han ikke ville ha den tilbake, sier Tondem

Hunden er derfor tatt hånd om av Viking redningstjenester, som har fraktet den til en kennel. Tandem opplyser at hunden er i gode hender.

Føreren av bilen er anmeldt for hendelsen.

– Ikke opplevd lignende

Veterinær ved Romsdal Dyreklinikk, Silje Hvarnes, har tidligere oppfordret folk være svært forsiktige dersom de skal ha med seg hunden sin på biltur. Hun var også blant dem som jublet da Norge fikk sitt eget dyrepoliti.

Hvarnes forteller at hun aldri har vært borti noe lignende.

– Jeg har ikke opplevd at en eier plutselig ikke vil ha dyret sitt og fratar seg ansvaret på den måten, så her må det ligge noe mer bak. Når man skaffer seg et dyr påtar man seg et ansvar. Dyret skal ikke lide, det skal ha det godt, og få mat, tur og pleie.

Hun trekker frem at Mattilsynet i fjor vinter kom med nye retningslinjer for hvordan man skal ta vare på en katt eller en hund, og oppfordrer dyreeiere til å ta en titt på disse.

– Det er leit at hunden måtte gå gjennom det. Heldigvis er ikke dette et stort problem, og folk er stort sett flinke til på ta ansvar. Dessverre har vi noen tilfeller hvert år, hvor eiere etterlater dyrene sine i bilen i solen.

Sjekk tabellen under for hvor varmt det kan bli inne i bilen en sommerdag:

Foto:,

Les også: Ikke gå i varmefellen

Hun tror det gjerne dreier seg om at folk stresser, og at de rett og slett glemmer seg bort.

– Plutselig tok den kjappe turen på butikken 40 minutter, fordi du møtte naboen. Jeg synes ikke det er greit å ha dyr i bilen i det hele tatt, for det blir så grusomt fort varmt. Det er en forferdelig pinefull død, sier hun.

Hvarnes oppfordrer folk til å kontakte politiet umiddelbart dersom de blir observante på et dyr som ser ut til å ikke ha det bra.

– Å ringe politiet er alltid trygt. De kan eventuelt ta henvendelsen videre. I verste fall må du knuse en rute på bilen, men sørg for å avklare det med politiet først.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder