SØKER JOBB: Aleksander Vattøy Dyrhol (29) delte mandag kveld et innlegg på Facebook hvor han forteller at hans tøffe bakgrunn nå gjør det vanskelig for ham å få fast jobb. Foto: Privat

Aleksander (29) skrev jobbsøknad på Facebook: – En desperat handling

For tre år siden bodde Aleksander Vattøy Dyrhol på gaten. Nå har han snudd livet på hodet, og mangler kun én ting: Fast jobb.

  • Caroline Isabell Ørvik
Publisert:

«Hei! Jeg heter Aleksander og trenger en fast jobb. Dessverre ser ikke CV-en min ut som de fleste andres, da jeg ikke har hatt et liv som de fleste andres. Dette ødelegger for meg nå på arbeidsmarkedet».

Slik starter Aleksander Vattøy Dyrhol et innlegg på sin Facebook-profil (ekstern lenke), som han mandag kveld publiserte med mål om å finne seg en fast jobb.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Bodde på gaten

I innlegget forteller han åpenhjertig om et liv som rusavhengig. For tre år siden bodde han på gaten i Bergen og holdt på å bli en del av den dystre russtatistikken, forteller han.

E24: Over 44.000 liker Torbjørns (16) «jobbsøknad»

I dag er derimot situasjonen en helt annen. I juni 2015 sluttet han med all form for medisinering og i mai i år ble han far for første gang.

– Jeg er så fornøyd med livet mitt og alt jeg har klart å oppnå. Det eneste som mangler er en fast jobb, så jeg og samboeren min kan kjøpe oss et hjem til familien vår og få det lettere økonomisk, skriver Dyrhol i innlegget.

Etter å ha søkt jobb i ett år og levert søknader til nærmere 60 arbeidsgivere uten å få respons, var motivasjonen på bunn.

– Jeg hadde mistet motivasjonen. Så mange søknader uten tilbakemelding bryter ned selvtilliten, sier han til VG.

– Desperat handling

Det var samboer Linda Mohilla som oppfordret ham til å skrive innlegget.

– Det var en desperat handling etter å ha åpnet mange regninger. Samboeren min maste på meg i cirka tre uker om at jeg måtte prøve noe nytt i jobbjakten. Jeg var litt skeptisk fordi jeg ikke visste hvilken vei det ville slå, sier Dyrhol.

Responsen som ventet var over all forventning. Over 20.000 mennesker har tirsdag kveld delt innlegget på Facebook.

– Jeg ser endelig et lys i enden av tunnelen. Jeg har fått utrolig mange meldinger fra godhjertede mennesker som ønsker meg lykke til, sier Dyrhol.

– Jeg har lest de fleste meldingene. Det er alt fra mennesker som ønsker å hjelpe ved å sette i gang sine egne kontaktnettverk, mennesker som tilbyr veiledning og andre som vil dele sin solskinnshistorie og ønsker ham lykke til på veien, skyter samboer Linda Mohilla inn.

Les også: Politijobber står ledige, men nyutdannet politi får ikke jobb

– Ikke kresen

Selv tror Dyrhol at jobbsøket har gitt få resultater fordi han har vært uten jobb i 10 år.

– Kanskje er det også vanskelig for meg å få jobb fordi jeg har tatoveringer på halsen og armene. Jeg synes det er dumt at man skal bli dømt på grunn av utseendet, sier han.

Foreløpig har noen arbeidsgivere tatt kontakt om konkrete jobber, men Dyrhol ønsker en fast stilling.

– Flere arbeidsgivere har tatt kontakt og noen av henvendelsene kommer til å gi intervjuer i løpet av denne uken. Men vi venter fortsatt på noen som kan gi Aleksander en sjanse og ansette ham fra dag én, slik at vi har mulighet for å få huslån i banken, sier samboeren.

Dyrhol forteller at han ikke er kresen når det kommer til hva slags arbeid han kan tenke seg, men mener at en jobb i maskin og anleggsbransjen kan passe fint.

– Jeg har erfaring med mekanikk og som industrirørlegger, men lærer meg gjerne noe nytt. Jeg har trucksertifikat og bilsertifikatet er heller ikke langt unna, det er det bare økonomien som stopper, skriver han.

Arbeidsledighet i Norge: Sjekk ledigheten i din kommune

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder