TRØTT: Ei russejente hadde flaks etter å ha lagt seg til å sove i veien. FOTO: MONA BRYKJEDAL, VG

Russejente lå midt i veien - bilist trodde det var søppelsekk

En bilist var nær ved å kjøre på det han trodde var en søppelsekk midt i veien. Så oppdaget han at det var ei russejente som sov.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Vi er på Leirsund. En bilist stanset fordi han trodde det lå en søplesekk midt i veien. Oppdaget at det var ei russejente som lå og sov, skrev Romeriks-politiet på Twitter etter hendelsen i 05.20-tiden mandag morgen.

Ifølge Romerikes Blad ble politiet kontaktet av en forskrekket bilist i Branderudveien på Leirsund i Skedsmo.

Les også: Valgte beltevogn fremfor russebuss

– Bilføreren oppdager at det er noe som ligger i veibanen. Det er ganske mørkt på denne tiden av døgnet, så han tror først at det er en søppelsekk, sier operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt Romerike til RB.

Bilisten senket farten i tilfelle det var noe i «søppelsekken». Da oppdaget han at det var ei russejente som lå og sov på midstripen midt i veien.

Tatt med på sykehuset

Politiet skiver på Twitter at jenta hadde vært på en fest i området. Det ble rekvirert ambulanse som kom til Leirsund, og tok hånd om jenta.

– Det var ren flaks at dette gikk bra. Dette kunne endt veldig ille. Russen var såpass full at hun ikke var mulig å få kontakt med. Hun ble hentet av ambulanse og tatt med til Ahus for behandling, sier Årstein til avisen.

Påtroppende operasjonsleder Patrick Solberg i Romerike politidistrikt sier til VG mandag morgen at det ikke er uvanlig at russen finner på merkelige ting på denne tiden av året.

Han sier jenta hadde vært på en fest i området forut for hendelsen grytidlig mandag morgen.

Senest tidlig lørdag morgen ble to overstadig berusede russ funnet midt i en vei på Fjellhamar av en tilfeldig forbipasserende.

Ungdommene ble vekket og politiet varslet. Deretter fikk de skyss av lovens lange arm hjem.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder