1 av 40Bryllup i flyktningleiren Housein Meraar. Samir (24) og Shrook (20) Nazal gifter seg, og hele leiren har bidratt for at de skal kunne ha en stor fest for alle som bor der på kvelden. Reportasje om livet til syriske flyktninger i Housein Meraar leiren i Zahle-provinsen i Libanon. Flyktningene der kommer alle fra Raqqa i Syria. Det en av de mange uofisielle leirene i Libanon. Over 1 million syriske flyktninger bor i landet, som ikke anerkjenner leirene. Forholdene er elendige, dårlig sanitære forhold, lite rent vann, manglende medisinsk oppfølging og få muligheter for skolegang for barna.

VG-fotograf kåret til verdens nest beste pressefotograf

INNENRIKS

Espen Rasmussen ble nummer to i internasjonal kåring.

Publisert: Oppdatert: 22.02.16 23:57

Den prisbelønte fotografen og bildesjefen i VG Helg kapret 2. plassen i kategorien «årets fotograf» i den prestisjefylte konkurransen Picture of the year international, med sine bildereportasjer fra blant annet ebola-epidemien og flyktningkrisen i Europa.

– Det er veldig hyggelig at juryen setter pris på historiene jeg jobbet med i fjor. De anerkjenner meg som fotograf og mitt arbeid, og for meg henger utmerkelsen årets fotograf høyt, sier Rasmussen.

Flere av vinnerbildene er publisert i internasjonale tidskrifter, som Bloomberg Businessweek.

Vinnerbildene: Se noen av Espens Rasmussens vinnerbilder her

Mandag ble Rasmussen hyllet av kollegaer i VG-huset, og fikk blomster og lovord fra nyhetsredaktør Gard Steiro.

– Dette er først og fremst et bevis på at vi har en av verdens aller beste fotografer i staben vår. Samtidig er dette en anerkjennelse av hele fotomiljøet i VG. I en tid der fotojournalistikken er under kraftig press, er det spesielt hyggelig at vi klarer å markere oss på denne måten, sier Steiro.

VG-redaktøren viser til at Rasmussens vinnerbilder dokumenterer noen av de største nyhetshendelsene i verden i 2015.

– Det gjør meg stolt at vi har fotografer som dekker slike hendelser på en måte som vekker internasjonal oppmerksomhet, sier han.

- Dette er en av de store konkurransene innenfor internasjonal fotojournalistikk, prisen henger høyt og det er en stor prestasjon Espen Rasmussen har stått for, sier leder av Pressefotografenes Klubb (PK), Sveinung Uddu Ystad til VG.

Han forteller at sammen med «World Press Photo», er «Picture of the Year international», den viktigste og mest prestisjefylte konkurransen innenfor internasjonal fotojournalistikk i dag.

- Stadig flere fotografer deltar i disse konkurransene og dermed blir det også mye tøffere å nå opp. Ikke minst derfor står det også stor respekt av resultatene som Espen Rasmussen har oppnådd, sier Uddu Ystad.

Rasmussen har også tidligere mottatt en lang rekke priser for sitt arbeid. I fjor ble han kåret til «Årets fotojournalist» i Norge. I sin begrunnelse trakk juryen blant annet frem Rasmussens oppfinnsomhet og allsidighet.

Her kan du lese mer om