- OVERRASKET: Krimjournalisten Nina Johnsrud reagerte med overraskelse da hun fikk vite hvem som var pågrepet for skuddene mot huset hennes. Foto: Scanpix

29-åring siktet for skudd mot journalist

(VG Nett) Politiet har pågrepet en 29 år gammel mann som de mener avfyrte flere skudd mot huset til krimreporter Nina Johnsrud i Dagsavisen.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

29-åringen skal være en person som Johnsrud har hatt kontakt med i forbindelse med jobben som journalist. Han har pakistansk bakgrunn, og var tungt involvert i kriminalitet på 90-tallet.

- Vi har pågrepet en person som er siktet for trusler med skytevåpen, bekrefter politiadvokat Nina Prebe i Follo politidistrikt til VG Nett.

Nina Johnsrud har tidligere koblet skyteepisoden opp mot Torshov-drapet som var den krimsaken hun jobbet med da skuddene falt i sommer, og er overrasket over den siste utviklingen i saken.

- Politiet på villspor

Ifølge advokat John Christian Elden, som er engasjert av 29-åringen, avviser siktede at han har avfyrt skuddene.

- Han stiller seg uforstående til pågripelsen og er ved svært godt mot. Han regner med å bli sjekket ut av saken, og lurer på hvorfor han er pågrepet, sier Elden til VG Nett.

Av etterforskningsmessige hensyn ønsker ikke politiadvokaten å fortelle hva som er bakgrunnen for at de valgte å pågripe 29-åringen.

- Vi ønsker ikke å gå ut med noe mer informasjon. Han skal avhøres i løpet av dagen, og etter at han har avgitt forklaring vil det bli avgjort om han skal begjæres varetektsfengslet, sier Prebe.

Elden avviser at klienten var i Oppegård den aktuelle dagen, og hevder at 29-åringen heller ikke har noen uoverensstemmelser med Johnsrud.

- Dersom politiet mistenker ham for å ha skutt er de på villspor, sier advokaten.

Mistenkt for terror

29-åringen som politiet har pågrepet var tidligere medlem av den kriminelle Oslo-gjengen Young Guns. VG Nett kjenner til at han kobles til en rekke skyteepisoder i Oslo-området som er gjennomført på samme måte som de alvorlige truslene mot Johnsrud.

Samme mann ble også tidligere i sommer arrestert i Tyskland under fotball-VM. Tysk politi mente den islamistiske nordmannen skulle være med på et terrorattentat mot mesterskapet.

Han skal i flere år har vært under overvåking av Politiets sikkerhetstjeneste.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder