Neppe mobildekning

ARENDAL (VG Nett) Dekningsdirektør Bjørn Reidar Amundsen i Telenor Mobil gjentok under ankesaken at det er lite sannsynlig at basestastasjon A på Eg i Baneheia dekker området der barnedrapene ble begått.

Artikkelen er over 18 år gammel

- Det er lite sannsynlig at basestasjon A på Eg dekker det området vi har fått utpekt som åstedet for drapene. Vi har ikke klart å gjenskape en slik situasjon, sa dekningsdirektør Bjørn Reidar Amundsen i Telenor Mobil, da han orienterte retten i Arendal.

- Men vi kan heller ikke helt utelukke det, la han til.

Utskrifter fra Kristiansens mobiltelefon viser at han har sendt og mottatt tekstmeldinger via basestasjon A på Eg ved Baneheia klokken 18.57, 19.24 og 19.37.

Tidligere onsdag fremholt elektroingeniør Inge Aslak Halsan Schøyen fra Teleplan AS at det er umulig å sin noe sikkert om hvordan mobildekningen var i Baneheia 19.mai 2000.

Viktige motbevis

Mobilbevisene er viktige i ankesaken etter barnedrapene.

Forsvarer Tore H.Pettersen mener målingene av den manglende mobildekningen fra Eg-stasjonen på drapsstedet viser at Kristiansens mobiltelefon ikke kan ha vært på åstedet - og at Kristiansen ikke har begått overgrep og drap, slik tiltalen lyder.

Dette gir imidlertid ikke noe sikkert mobilalibi for Kristiansen, fordi en rekke forhold kan ha påvirket sendeforholdene drapsdagen.

Fire målinger

Telenor-eksperten gjentok dermed konklusjonene han la fram for retten i Kristiansand i fjor. Telenor har gjennomført fire målinger om mobildekningen i Baneheia. To av Telenor-målingene ble gjort før rettssaken i Kristiansand i fjor vår, mens de to siste målingene ble gjort etter den forrige rettssaken.

Amundsen fortalte videre at det ikke er gjort endringer på Eg-stasjonen etter barnedrapene 19.mai 2000. Han utelukket også at forstyrrelser på mobil-nettverket drapsdagen.

- Det var bra kapasitet på mobilnettet og ikke registrert driftsutfall som skulle påvirke basestasjon A på Eg, framholdt Amundsen.

Usikkert om dekning

Tidligere onsdag fremholt elektroingeniør Inge Aslak Halsan Schøyen fra Teleplan AS at det er umulig å sin noe sikkert om hvordan mobildekningen var i Baneheia 19.mai 2000, da barnedrapene skjedde.

- Det er umulig å si noe sikkert om dekningen på åstedet fra basestasjon A på Eg drapsdagen 19.mai 2000, konkluderte Schøyen fra Teleplan AS.

Elekroingeniøren la imidlertid til at usikkerhetsmarginer kan gjøre at dekningen likevel kan strekke seg 150 meter i retning av åstedet.

- Ingen ulike konklusjoner

- Hvorfor sier deres rapport noe annet enn Teleplans rapport? spurte aktor Edvard Dahl til Amundsen fra Telenor.

- Vi har ikke så ulik konklusjon. Vi bruker ulike formuleringer, men i grove trekk er det ingen signifikant forskjell mellom de to rapportene, svarte Amundsen fra Telenor Mobil.

Mer om

  1. Barnedrapene i Baneheia

Flere artikler

  1. Kripos jakter på lakkbevis

  2. Blod funnet på Viggos sykkelveske

  3. Tror Kristiansen sendte henne sex-brev

  4. Nye spor kan felle Viggo

  5. - Var i ferd med å tilstå

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder