Ranet konduktør i Halloween-masker

(VG Nett) To 16-åringer som forsøkte å rane et lokaltog iført Halloween-masker, er pågrepet etter å ha blitt sporet opp av politihunder.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

KLASSISK HALLOWEEN-MASKE Foto: AP

Gjengen stod og ventet på lokaltoget på vei til Oslo da det kom inn på perrongen. Ifølge Asker og Bærums budstikke overfalt de konduktøren for å få tak i pengeveska hans. Men han slo tilbake med en lommelykt og overfallsmennene kom seg ikke unna med mer enn billettmaskinen.

Ifølge politiet kom ingen til skade i hendelsen. Ved 23.30-tiden ble to gutter på 16 år pågrepet i en bolig ikke langt unna etter å ha blitt sporet opp med hund.

VG Nett får ellers opplyst hos politiet i Asker og Bærum at Halloween-feiringen har vært rolig i området.

I Oslo var det imidlertid mange meldinger om ordensforstyrrelser. Politiet der melder om i overkant av 30 henvendelser i forbindelse med Halloween-feiringen i går.

- Det har dessverre blitt en tradisjon å kaste egg på biler, hus og folk. Og det liker jo folk dårlig, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Even Jørstad, til VG Nett. Det er også kommet meldinger om steinkasting og en knust frontrute på en trikk.

De som kaster egg på folk kan bli siktet for legemsfornærmelse og risikerer bøter dersom de blir tatt. Ingen er så langt pågrepet for eggkastingen i Oslo i går kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder