PÅGREPET: Mannen som drepte sin egen bror (31) og skadet sin tidligere samboer og en mannen mann pågrepet lørdag morgen i sitt hjem. Foto: Brønnøysunds avis

Utskrevet fra psykiatrisk sykehus for en uke siden: Drepte bror, skjøt ekskjæreste

(VG Nett) Hagledesperadoen (40) som gikk amok i Brønnøysund i natt drepte sin egen lillebror og skadet sin tidligere samboer.

Camilla Ryste
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Ekskjæresten kjemper nå for livet ved St. Olavs hospital i Trondheim etter at hun ble skutt i brystet og hodet. Ifølge sykehuset er hun alvorlig skadd og tilstanden er ustabil.

Først skal mannen ha skutt og skadet sin tidligere samboer (27) og en tilfeldig forbipasserende mann (64). 64-åringen har fått moderate skader.

Deretter skal han ha rettet haglen mot sin egen lillebror (31), som døde av skadene.

Politimester Håvard Fjærli bekrefter overfor VG Nett at den drepte 31-åringen er lillebroren til den pågrepne 40-åringen. Han bekrefter også at kvinnen som er skadet er tidligere samboer av 40-åringen.

- Mannen hadde besøktforbud overfor den tidligere samboeren og hun hadde voldsalarm, opplyser Fjærli til VG Nett.

Nettopp skrevet ut

40-åringen er en kjenning av politiet og er tidligere dømt for vold.

Han skal ha en historie med psykiske problemer. For kun en uke siden ble han skrevet ut fra Nordland psykiatriske sykehus, opplyste politiet på en pressekonferanse lørdag formiddag.

SKJØT MOT BIL: Flere skudd fra hagle ble fyrt av mot denne bilen. Den ene ladninga har blåst ut vinduet på førersiden og også perforert vinduet tvers over på andre siden. Foto: VIKTOR STEIN/BRØNNØYSUNDS AVIS

Lokale kilder mener sjalusi kan være årsaken til det som skjedde.

En nabo sa til Brønnøysund Avis at hun så mannen stå utenfor huset der den skadde kvinnen bodde og brøle mot huset. Deretter skal han ha skutt inn gjennom døra som ble åpnet.

- Motivet er foreløpig ukjent. Inntil vi har fått avhørt mannen holder vi alle muligheter åpne, sier politimesteren til VG Nett.

Spesialstyrker fra Nord-Trøndelag politidistrikt kom til Brønnøysund i løpet av natten, og forsterket styrkene fra Helgeland politidistrikt. Til sammen deltok rundt 40 væpnete politibetjenter i den intense jakten på hagledesperadoen.

Politiet ba natt til lørdag folk i Brønnøysund om å holde seg inne, så lenge haglemannen var på frifot. Flyplassen var i en periode stengt, etter at politiet hadde fått meldinger om at han kunne befinne seg der.

Pågrepet hjemme

SKUDDHULL: Inne i dette huset befant kvinnen som ble skadet seg. I døren er det flere hull etter kulene fra haglen. Foto: VIKTOR STEIN/BRØNNØYSUNDS AVIS

40-åringen ble pågrepet i sitt hjem like før klokken 07.30 i morges.

- Han ble pågrepet uten noen form for dramatikk. Vi hadde kontakt med han på telefonen og fikk han til å komme ut, sier politimester Fjærli.

Politiet beslagla et haglgevær under pågripelsen.

Skytedramet startet ved 21-tiden fredag kveld. Politiet fikk melding om at en kvinne og en mann var skutt og såret på Mosheim litt nord for Brønnøysund sentrum.

- Vi var på stedet i løpet av noen få minuttet, og fant den 27 år gamle kvinnen skutt og alvorlig skadet. Like etterpå fikk vi melding om at en annen person som befant seg i en bil 300 meter fra huset også var skutt. Vedkommende, en 64 år gammel mann, var lettere skadet, opplyser Fjærli.

Mannen har etter det politiet kjenner til ikke noe slektskap eller andre forbindelser til haglemannen.

Siktet for drap

Senere, ved 01-tiden på natten, fant politiet mannens 31 år gammel bror skutt og drept i leiligheten sin i Brønnøysund sentrum.

- Vi fikk melding om at mannen kunne ha skutt sin egen bror. Da vi gikk inn i brorens bolig ved 00.30 tiden fant vi han skutt og drept, sier Fjærli.

40-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling mandag. Han er siktet for forsettelig drap og forsøk på to forsettelige drap.

Mannen er ennå ikke avhørt, men ifølge politimester Håvard Fjærli vil de avhøre han så fort som mulig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder