Jonas angriper Erna – mener Frp har gjort Høyre til et uanstendig parti

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier noe i norsk politikk ble endret i helgen – etter Sylvi Listhaugs (Frp) utspill om terror og Arbeiderpartiet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I sin tale til Arbeiderpartiets landsstyre sier Ap-leder Jonas Gahr Støre at Frp har tatt Høyre «til uanstendighetens utmark».

– Terroren 22. juli var et angrep på Norge, på oss alle. Men hatet var rettet mot oss, mot Arbeiderpartiet, mot AUF. Ungdommene som ble skutt på Utøya var vår ungdom, det var akkurat dem terroristen ville ramme, sier Støre.

les også

AUF-ere om Listhaugs innlegg: – Ekstra vondt akkurat nå

Mener Frp har gjort Høyre «uanstendig»

Han viser til at justis- og beredskapsminister Sylvi Listhaug i helgen la ut et bilde på Facebook med et bilde av væpnede menn og ordene «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».

Det sto ikke noe om 22. juli i innlegget til Listhaug, men Støre hevder regjeringen med dette nå rokker ved tanken etter 22. juli om å stå sammen mot terrorhandlinger og hatet og holdningene som Utøya-drapene sprang ut fra.

Her kan du se Ap og Frp debattere Listhaug-innlegget:

les også

AUF vil vurdere om Erna Solberg fortsatt skal inviteres til Utøya-markering

– I dag har vi en regjering som rokker ved dette. En justisminister som bevisst nører opp under det hatet som tok så mange liv 22. juli. En kunnskapsminister som tror 22. juli for oss er et spill, et kort, sier Støre.

AUF skal nå vurdere om Erna Solberg fortsatt skal inviteres til minnemarkeringen på Utøya – fordi de er så opprørt over Listhaugs utspill og statsministerens håndtering av det. Støre kritiserer også Erna Solberg for ikke å reagere sterkere, og kaller henne feig.

– Vi står opp mot handlingene, og vi står også opp mot holdningene. Ofre fra Utøya, pårørende, venner og mange flere har grått i sinne og reist seg i protest. Dit har altså samboerskapet med Frp tatt Høyre – til uanstendighetens utmarker. På én helg så ble noe i norsk politikk endret, sier Ap-lederen.

les også

Aps interne strategi: Støre nekter å møte Listhaug til debatt

Støre: Skal oftere i debatt med høyresiden enn hverandre

I sin tale til landsstyret erkjenner Ap-lederen at partiet har problemer og har tapt tillit. Han sier de nå må ta en skikkelig diskusjon om politikken og Aps verdier – og lykkes med å nå ut med det, hvis de igjen skal få styre Norge. Det etter et halvår med en rekke interne konflikter i partiet.

– Vi skal oftere i debatt med høyresiden enn med hverandre. Jeg minner om det, fordi ofte tror jeg at vi har snudd litt på brøken. Det er dem vi skal bytte ut, sier Støre.

Han sier likevel han ønsker stor takhøyde for debatt om Aps politikk fremover.

– Vi skal også utfordre hverandre mer – men da er det på politikk, sier han.

– Vi må ikke må gå i skyttergravene, selv om de står klare.

les også

Støre: – Det vil ikke lykkes å stilne Utøya

Skal satse mer på politikk

Støre fokuserte mye på arbeidsliv, velferd og ulikhet i sin tale. Han la også vekt på at Ap skal snakke mer om et område som partiet har vært mindre synlig på de siste årene. Partiet setter ned et oppvekstutvalg med mål om å gjøre Norge til verdens beste land å vokse opp i – for alle, annonserte Støre i sin tale til landsstyret. Utvalget skal legge frem forslag til ny politikk for landsmøtet i 2019.

– Vi kan ikke se på at barn ikke får hjelp fordi det er vanskelig å gjøre noe med det. Det går til kjernen av Arbeiderpartiets oppdrag, våre verdier, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder