SLAGSMÅL: Ifølge politiet virker det som slagsmålet har flyttet seg fra Circle K i Vikens gate til denne undergangen på Danmarks plass.

SLAGSMÅL: Ifølge politiet virker det som slagsmålet har flyttet seg fra Circle K i Vikens gate til denne undergangen på Danmarks plass. Foto: Harald Vikøyr / VG

Politiet etterforsker drap etter masseslagsmål i Bergen

En mann i 20-årene døde etter å ha blitt knivstukket i forbindelse med et masseslagsmål. Flere personer er pågrepet, siktet for kroppskrenkelse.

Politiet i Bergen fikk melding om et slagsmål mellom flere personer i området Danmarksplass, meldte Vest politidistrikt i en pressemelding fredag kveld.

– I forbindelse med slagsmålet er en person knivstukket. Personen er tatt hånd om av helse og kjørt Akuttmottaket Haukeland sykehus, meldte politiet først.

VG får opplyst at politiet etterforsker knivstikkingen som et drap. Dette bekrefter politiet i en pressemelding natt til lørdag.

Fornærmede, en mann i slutten av 20-årene, ble kjørt til akuttmottaket på Haukeland i en politibil, opplyser politiet.

De skriver at mannen ble erklært død på akuttmottaket og at pårørende er varslet.

Politiet i Bergen vil holde en pressebrief om saken klokken 15 lørdag.

Bensinstasjonansatt hjalp den skadde

Bergens Tidende skriver at de første meldingene som kom inn til politiet omhandlet slagsmål ved Circle K i Vikens gate og i tunnelen under krysset på Danmarks plass.

– Det kan tyde på at de har forflyttet seg, uttalte operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt til avisen natt til lørdag.

ROLIG: Klokken ni lørdag morgen er politisperringene borte fra sbensinstasjonens parkeringsplass. Foto: Harald Vikøyr / VG

Pressetalsmann i Circle K, Knut Hansen, sier til VG det var flere kunder til stede da slagsmålet fant sted ved innkjøringen til bensinstasjonen.

– Kunder og en av våre medarbeidere hjalp den skadde straks etter at det skjedde, sier han.

Hansen har ikke informasjon om hendelsesforløpet for øvrig, men forteller at politiet har tatt beslag i bensinstasjonens videoovervåkning.

– Vårt fokus nå er å ta vare på de to som var på jobb da dette skjedde. Våre fagfolk snakker med dem, og de får også hjelp av helsevesenet.

Bensinstasjonen åpnet igjen da politiet var ferdig med sine undersøkelser. VGs reporter på stedet meldte klokken ni lørdag morgen at det var stille og rolig utenfor Circle K. Politisperringene var tatt ned og folk fylte bensin.

Flere pågrepet

Fredag kveld bekreftet operasjonsleder Per Algerøy til VG at flere personer var pågrepet, uten å presisere antall.

– Vi har pågrepet et antall personer. De er siktet for kroppskrenkelser og vi har begynt å avhøre dem, sa operasjonslederen like før 04.

– Pågripelsene kom etter etterforskning på stedet og opplysninger vi har fått. Vi satte mange patruljer på saken og kontrollerte dem vi traff på, sa operasjonslederen.

Det er snakk om fem til ti personer som har vært involvert i slagsmålet, uttalte operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt til Bergens Tidende natt til lørdag.

Vitner avhørt

De pågrepne er menn i 20- og 30-årene. Politiet sier de vil etterforske saken med tilgjengelige ressurser utover natten og morgenen.

Ifølge politiet var de tekniske undersøkelsene på åstedet avsluttet i tidlig lørdag morgen, melder Bergens Tidende. Operasjonsleder Algrøy vil klokken 6.30 ikke si om noen av de pågrepne er mistenkt for å stå bak knivstikkingen.

Han opplyser til avisen at politiet driver både taktisk og teknisk etterforskning. Vitner ble avhørt på åstedet fredag kveld.

Vitne så flere brå bevegelser og slag

En mann forteller til Bergens Tidende at han, da han svingte inn på bensinstasjonen, så to menn som han oppfattet at tullet og dyttet hverandre, og ytterligere to menn som slåss.

Han så den ene mannen lange ut mot den andre.

– Jeg trodde han slo, men idet han trakk hånden tilbake så jeg kniven, sier vitnet, som forteller at mannen som hadde holdt kniven løp, mens den skadde ble liggende igjen.

En kvinne forteller til BT at hun og ektemannen så bråk og slåssing mellom flere menn, men ingen kniv. De så også en ung mann bli ført bort i håndjern av politiet.

Politiet ber vitner til hendelsen og andre som kan ha opplysninger i saken om å ta kontakt på tlf. 977 42 718.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder