PRESSET: Fiskeriminister Per Sandberg på folkemøte i Mandal 9. august. Foto: Hallgeir Vagenes

Sandberg benekter at han takket nei til samtaler med PST

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) benekter overfor NTB TV 2s påstand om at han takket nei til sikkerhetssamtaler med PST før fire turer til Kina og Russland.

  • anders.r.christensen@ntb.no

Artikkelen er over ett år gammel

TV-kanalen meldte fredag kveld at Sandberg takket ned til å få sikkerhetsbrief fra PST før flere viktige utenlandsturer til Russland i juni 2016 og september 2017, og turer til Kina i mai 2017 og i mai 2018.

Dette benekter Sandberg.

les også

NRK: PST skal granske Bahareh Letnes

«Utrolig, hvor tar de det fra???» skriver han i en tekstmelding til NTB.

På spørsmål om påstandene fra TV 2 ikke stemmer, svarer han «NEI, og i likhet med mange andre nyhetsoppslag fra TV 2 og NRK aner jeg ikke hvor de tar det fra??».

les også

Per Sandberg nekter å svare på hvorfor han ikke varslet om Iran-reisen

Tekstmeldingen kom til NTB klokken 1.03 natt til lørdag.

PST gir tilbud om råd til regjeringsmedlemmer som skal til høyrisikoland. Da PST tidligere i år la fram sin årlige trusselvurdering, var spionasje fra Russland og Kina det som ble trukket fram som de største truslene mot norske interesser.

– Foran nesten samtlige reiser som vi har, særlig når det går på denne type risikoland, har vi en brifing. Jeg har ikke fått det hver eneste gang vi har vært ute på reise, men vi får det med jevne mellomrom, har Sandberg tidligere sagt til TV 2.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder