PRESSET: Fiskeriminister Per Sandberg på folkemøte i Mandal 9. august.
PRESSET: Fiskeriminister Per Sandberg på folkemøte i Mandal 9. august. Foto: Hallgeir Vagenes

Sandberg benekter at han takket nei til samtaler med PST

INNENRIKS

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) benekter overfor NTB TV 2s påstand om at han takket nei til sikkerhetssamtaler med PST før fire turer til Kina og Russland.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 11.08.18 14:35

TV-kanalen meldte fredag kveld at Sandberg takket ned til å få sikkerhetsbrief fra PST før flere viktige utenlandsturer til Russland i juni 2016 og september 2017, og turer til Kina i mai 2017 og i mai 2018.

Dette benekter Sandberg.

«Utrolig, hvor tar de det fra???» skriver han i en tekstmelding til NTB.

På spørsmål om påstandene fra TV 2 ikke stemmer, svarer han «NEI, og i likhet med mange andre nyhetsoppslag fra TV 2 og NRK aner jeg ikke hvor de tar det fra??».

Tekstmeldingen kom til NTB klokken 1.03 natt til lørdag.

PST gir tilbud om råd til regjeringsmedlemmer som skal til høyrisikoland. Da PST tidligere i år la fram sin årlige trusselvurdering, var spionasje fra Russland og Kina det som ble trukket fram som de største truslene mot norske interesser.

– Foran nesten samtlige reiser som vi har, særlig når det går på denne type risikoland, har vi en brifing. Jeg har ikke fått det hver eneste gang vi har vært ute på reise, men vi får det med jevne mellomrom, har Sandberg tidligere sagt til TV 2.

Her kan du lese mer om