De som planlegger tur til Youngstorget i Oslo 1. mai bør ta med paraplyen. Hele sør- og østlandet blir preget av mye nedbør, mens et høytrykk vil bade Nord-Norge i sol. Her fra en tidligere 1. mai-markering på Youngstorget i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

Snø i Oslo på 1. mai

Om man skal gå i 1. mai-tog i år, kan det lønne seg å ta med paraplyen. I sør blir det en våt og kald 1. mai med innslag av snø, mens hele nord vil bade i sol.

  • NTB

les også

Slik blir 1. mai-været

Etter et par solrike dager i hovedstaden ligger det an til snø i Oslo i morgentimene 1. mai, melder Meteorologisk institutt på sin Twitter-side.

– Det er ikke gode nyheter for 1. mai-været her i sør. Tidlig på dagen i Oslo ligger det og vipper ved 0 grader, før det stiger sakte opp mot om lag 4–5 grader utover dagen, sier vakthavende meteorolog Magny Svanevik til NTB.

Det ligger dermed an til en regnvåt 1. mai for alle dem som bor i den sørøstlige delen av landet.

les også

Varsler kald og regntung helg

Nedbør i sør

På grunn av lavtrykk fra sør ligger det an til både sludd og snø i innlandet tirsdag. Mandag kveld vil det skye til, og natt til 1. mai blir det i hele Sør-Norge ganske lave temperaturer.

– Tirsdag vil bli den kaldeste dagen i uka, før det stiger litt utover mot helgen, men med mye grått og nedbør blir det ikke noe fint vær på Østlandet denne uken, sier Svanevik.

Fra Lindesnes og helt opp til Nord-Trøndelag blir det stort sett dårlig vær hele 1. mai-dagen. På Vestlandet blir det mildere temperaturer enn i øst, og nedbøren kommer for det meste som regn, ifølge Meteorologisk institutt.

les også

Ny rekord på Gardermoen: Aldri før har fly blitt aviset oftere enn i vinter

Sol i hele Nord-Norge

I nord er det derimot mer å glede seg over. Fra Nordland og nord til Finnmark vil det være fralandsvind og sol.

– Nord-Norge blir den store vinneren på 1. mai i år. Med høytrykk og fint vær vil det kjennes ganske varmt og fint i solsteiken, sier Svanevik.

Nordland markerer et skille på det gode og det dårlige været. Fra Nordland og helt opp til Vadsø vil det være strålende sol hele dagen.

– Det kan bli litt snøbyger i enkelte deler av Finnmark på starten av dagen, men ellers ser det virkelig bra ut i nord, både 1. mai, men også resten av uka, sier Svanevik.

Ifølge forskriften om bruk av kjøretøy skal det kun benyttes piggdekk fram til mandag etter 2. påskedag. I Nordland, Troms og Finnmark gjelder kravet fram til og med 30. april. Det understrekes likevel bilen skal være skodd etter forholdene, og at bilfører selv må vurdere om det er behov for piggdekk utenfor fristene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder