Russebussbrann i Bærum: To busser utbrent

FORNEBU (VG) Onsdag morgen brant det i en garasje på Fornebu. To busser er utbrente, minst én av dem er en russebuss. 60 er evakuert, og én person har fått lettere røykskader.

I industriområdet på Fornebu har politi, ambulanser og brannvesen vært i full utrykning i morgentimene onsdag. Det lukter fortsatt kraftig av røyk i området. Et titalls personer fra brannvesenet er på stedet.

– To russebusser er utbrent, og ellers så er det varme og røykskade på noen busser, muligens biler, men det er for tidlig å si, sier innsatsleder Torgeir Brenden i politiet til VG på stedet.

les også

Russebussen brant ned: - Halve russetiden er ødelagt

Tidligere onsdag morgen var det både spredningsfare til en bygning, og eksplosjonsfare. Like etter klokken 08.40 bekrefter brannvesenet at brannen er slukket.

– Det kan være tre busser som har brent, men det er to busser som er totalbrente. Minst én er en russebuss, sier vakthavende stabsjef Nicklas Helgstrand i Oslo brannvesen til VG.

Brannvesenet vil holde på med etterslukking til onsdag ettermiddag. Politiet jobber med å etterforske, og gjennomfører tekniske undersøkelser.

Har du fått med deg? Følg med på russetiden til jentene i bussen «Superjail» her

60 evakuerte

Operasjonsleder Gjermund Stokklie i Oslo-politiet forteller at til sammen 60 personer har blitt evakuert. Tre har blitt sjekket for røykskader, og én er lettere skadd.

– Det brant i tre busser. Årsaken er for tidlig å si, men vi snakker med vitner. 60 stykker er evakuerte, og én er lettere skadd som har fått i seg noe røyk, sier han

– De fleste som har blitt evakuert er ansatte i området.

Da brannvesenet fortsatt ikke hadde kontroll på brannen onsdag morgen, uroet de seg for at noen gassflasker i garasjen skulle eksplodere. Det var snakk om oksygen og acetylen som kunne eksplodere, har brannvesenet bekreftet til VG.

– Vi har hatt en del utfordringer med og gassflasker som kunne bli eksponert for varme, forteller innsatsleder Brenden.

Russebussen Soft City er totalskadet i brannen. Den andre bussen som er totalskadd tilhører partybusser.com. Bussene står i en garasje som tilhører et bilverksted.

– Veldig, veldig mye røyk

Bussene som stod i brann ga mye røykutvikling, noe som har vært en utfordring for brannvesenet.

– Det er noe røyk i lokalene over, men det begynner å avta. Arbeidet er i avsluttende fase med opprydning og vakthold. Vi jobber med å dra ut bussene, sier vakthavende brannsjef Mathias Drange til VG.

Tidligere kunne Nicklas Helgestrand, vakthavende stabsjef i Oslo Brannvesen, fortelle at det var utfordrende å ventilere ut bygningen.

– Det er mye røyk og varme rundt de bussene som har brent, og vanskelig for mannskapet. Det er veldig, veldig mye røyk, sa han.

Røykdykkere har søkt i kontordelen av bygget, fordi brannvesenet fikk høre at det har vært overnatting der tidligere. De fant ingen mennesker i søket, bekrefter Drange.

KONTROLL: I denne garasjen stod bussene parkert Foto: Hanna Haug Røset

– Startet i søppelcontainer

Vaktkommandør Audunhus i brannvesenet sa tidligere onsdag morgen til VG at brannen startet i en søppelcontainer.

– Det har begynt å brenne i noen søppelcontainere, som har spredd seg til busser i bussgarasjen. Det er flere busser det dreier seg om, vi har prøvd å trekke dem ut nå. Det skal ikke være folk i bussene.

Stein Bergqvist har vært vitne til den kraftige brannen. Han sier til VG at han ser politihelikopter i luften, og mye utrykningskjøretøy.

– Det var veldig kraftig røyk i starten. Det tok ikke lang tid før nødetatene kom til stedet, sier han.

MYE RØYK: Røykdykkere fra brannvesenet er på plass. Det er eksplosjonsfare, sier brannvesenet. Foto: Stein Bergqvist/VG-tipser

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder