DELTOK PÅ FEST: Sammen med flere andre tidligere AUF-medlemmer var Trond Giske på påskefesten til «Løvebakken AUF».
DELTOK PÅ FEST: Sammen med flere andre tidligere AUF-medlemmer var Trond Giske på påskefesten til «Løvebakken AUF». Foto: Hallgeir Vågenes

Giske var på «Løvebakken AUF»-fest

INNENRIKS

For en uke siden var Trond Giske på påskefest for tidligere AUF-tillitsvalgte, under tre måneder etter at partiet konkluderte med at den tidligere nestlederen hadde seksuelt trakassert flere unge kvinner i AUF og Ap.

Publisert: Oppdatert: 16.04.18 16:29

NB! I en tidligere utgave av denne artikkelen kunne man få inntrykk av at Trond Giske møtte uten invitasjon på festen, og at festen var for unge AUF-ere. Festen var i regi av Løvebakken AUF, som er tidligere AUF-ere på Stortinget, og Giske var invitert. VG beklager.

– Jeg synes det er rart rett og slett. Jeg skjønner ikke hvorfor voksne menn må være på fest med AUF, i hvert fall ikke med det bakteppet vi hadde før jul, sier Anna-Sabina Soggiu (Oslo Ap).

NRK, som meldte om saken, skriver at de kjenner til flere som deltok på arrangementet som reagerte på Giskes oppmøte og tilstedeværelse. De anonyme kildene omtaler det som «en hån mot varslerne» og at det er «utrolig spesielt».

– Den festen har jeg ingenting med, så det har jeg ingen kommentar til, sier partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet til VG.

Det var den 5. april at «Løvebakken AUF», en uformell gruppe som består av tidligere AUF-tillitsvalgte, arrangerte en påskefest. De fleste som var invitert er politikere på Stortinget eller i partiapparatet.

Åsmund Aukrust, som er stortingsrepresentant fra Akershus og tidligere nestleder i AUF, sendte ut invitasjonen. Han sier til NRK at alle tidligere AUF-ledere ble invitert – deriblant Trond Giske.

Se Giskes beklagelse (artikkelen fortsetter etter videoen):

Middagen foregikk i kjellerstua på Stortinget, deretter fortsatte festen på utestedet Justisen på Youngstorget. Vitner forteller at det skal ha vært mye alkohol involvert.

Trond Giske har ingen kommentar om deltagelsen på festen.

– Det har jeg overhodet ingen kommentar til, skriver han til NRK.

AUF-leder Mani Hussaini var også til stede på påskefesten. Han har ingen problemer med at Giske deltok

– Varselsakene har blitt håndtert og Trond har tatt konsekvensene, sier han.

Dette er Giske-saken:

Her kan du lese mer om