Tsjekkisk kvinne (27) døde etter knivstikking

Kvinnen som ble knivstukket på et serveringssted i Oslo søndag 1. juli er bekreftet død. Hun ble formelt erklært død i går klokken 14.00.

Publisert:

Det meddeler politiet i en pressemelding mandag formiddag.

Den tsjekkiske kvinnen var på opplæring på Tiffani Café på Frogner da hun søndag kveld ble knivstukket. En mann i 50-årene ble kort tid etter pågrepet og siktet for drapsforsøk.

– Siktelsen er endret til å gjelde drap og polititet bruker store ressurser på saken. Vi vil fortsette etterforskningen og blant annet kartlegger vi nå siktedes bakgrunn. Vi vil fortsette med avhør av siktede i nær fremtid, sier Ingvild Myrold, politiadvokat ved Oslo politidistrikt til VG.

KNIVSTUKKET: 27-åringen ble knivstukket på jobb. Foto: Trond Solberg, VG

Hadde felles barn

Den siktede mannen er også tsjekkisk statsborger. Begge skal ha vært i Norge for å jobbe, han som håndverker og hun i bar, men de bodde ikke sammen. De hadde en felles datter som drapsmannen ikke skal ha fått se på lang tid.

– Han er svært fortvilet over det som har skjedd og har siden han ble pågrepet erkjent at han må ha vært gjerningsmann. Det er deler av det han ikke husker og derfor samarbeider han fullt med politiet for å oppklare saken, sier siktedes forsvarer Johnny Veum til VG.

Mulig motiv

Et sentralt tema i etterforskningen er motivet for handlingen og politiet avhører personer i kretsen til siktede og drapsofferet.

– Etterforskningen etterlater seg et inntrykk av hva som er motivet, men vi ønsker ikke å kommentere dette på nåværende tidspunkt, sier Myrold til VG.

Drapsmannen har ikke tatt stilling til den nye siktelsen, men skal i nye avhør i morgen.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder