GLAD: Administrerende direktør Frank Wilhelmsen i Luftransport beskriver nyheten om at nesten alle pilotene har takket ja til jobbtilbudet til Babcock, som god. Foto: Berit Roald, NTB scanpix

NRK: Pilotene går over til Babcock

Nesten alle ambulanseflypilotene sier ja til å gå over til den nye operatøren Babcock. Fristen til å takke ja til jobbtilbudet går ut ved midnatt.

  • NTB

Artikkelen er over ett år gammel

Etter det NRK kjenner til har nesten alle pilotene i Lufttransport gitt beskjed om at de ønsker å jobbe for den nye operatøren Babcock. Dagens operatør, Lufttransport, har 98 ansatte piloter. Babcock overtar driften av luftambulansetjenesten fra 1. juli neste år.

– Det er en god nyhet, sier administrerende direktør Frank Wilhelmsen i Lufttransport om at så mange av pilotene har sagt ja til å bli med videre til Babcock.

Fristen for å si ja til å jobbe for Babcock går ut ved midnatt.

les også

Høie svarer om luftambulanse-krisen: Innrømmer at anskaffelsene kunne vært gjort annerledes

Flygerforbundet og NHO Luftfart, som forhandlet på vegne av Babcock, ble i forrige uke enige om en tariffavtale. I avtalen er alle ambulanseflygere som ønsker det, sikret jobb på samme arbeidssted som de har i dag. Norsk Flygerforbund har akseptert reduserte lønns- og arbeidsvilkår.

Krisen i luftambulansetjenesten startet i slutten av april. Strid om lønns- og arbeidsvilkårene hos den nye operatøren Babcock, gjorde at 13 piloter sluttet. Det skapte bemanningskrise for Lufttransport, som driver tjenesten i dag, og flere ekstraordinære tiltak måtte settes i verk.

Både helseforetakene og ikke minst helseminister Bent Høie (H) har vært under sterkt press etter at Luftambulansetjenesten ble rammet av bemanningsmangel.

Stortinget har vedtatt at Høie må «sikre at erfaring og kompetanse i dagens luftambulansetjeneste videreføres». I det siste er det også reist bekymring om teknikerne som gjør vedlikehold på ambulanseflyene. En tredel av teknikerne har søkt seg til andre jobber.

Mer om

  1. Luftfart

Flere artikler

  1. Norsk Flygerforbund og Babcock enige om avtale for ambulanseflygere

  2. Forbundslederen i Norsk Flygerforbund: – Krisen er på ingen måte over

  3. Ambulanseflykrisen: Babcock tilbyr 91 piloter i Lufttransport fast jobb, ifølge NHO

  4. Høyre-pilot melder seg ut av partiet i protest mot Høie: - Høie tar ikke ansvar

  5. Luftambulansekrisen: Tilbød piloter 40.000 kroner for å ha null sykefravær

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder