VORDENDE FAR: AUF-leder Mani Hussaini blir far til sitt første barn til sommeren. Da skal han selvfølgelig ta pappaperm, forteller han til VG. Foto: Frode Hansen, VG

AUF-leder Mani Hussaini skal bli pappa

«Til sommeren får vi en ny sjef i huset», annonserte Mani Hussaini på sosiale medier onsdag. Dermed skal han og kjæresten gjennom elleve år, Veronica Grimsrud (28), bli foreldre for første gang.

Artikkelen er over to år gammel

Da VG ringer AUF-lederen onsdag kveld sier han muntert at han egentlig jobbet, og satt og tenkte på barnerommet paret skal innrede i huset de deler på Kolbotn i Oppegård.

– Dette blir det første av mange. Eller, vi får ta ett barn av gangen. Vi tenker egentlig at vi er veldig unge enda, sier 30-åringen til VG.

Hussaini har vært leder av AUF siden oktober 2014, og møtte Grimsrud på en bygdefest i 2006. Paret giftet seg i november 2016, og rundt ett år senere fikk Hussaini vite at kona var gravid.

– Jeg ble kjempeglad da hun fortalte det. Jeg tror det er den beste nyheten jeg har fått i hele mitt liv. Vi har ventet med å fortelle noe fordi vi måtte være sikre, men vi var på en ultralyd litt tidligere i januar og fikk vite at alt sto bra til, sier han.

NYE SKO: Onsdag kjøpte Mani Hussini og kona Veronica Grimsrud inn et par nye sko til barnet de skal få sammen i juli. «Til sommeren får vi en ny sjef i huset», skrev 30-åringen på sosiale medier, der han har mottatt en rekke gratulasjonsmeldinger. Foto: Privat

les også

AUF-topp krever oljeopprør etter valgfiaskoen

– Fikk litt småpanikk

Barnet er ventet til sommeren, og Hussaini forteller at han og kona mener at barnet ikke kan komme fort nok.

– Vi er veldig spente. Jeg fikk litt småpanikk da hun fortalte meg at hun var gravid tidligere i vinter og tenkte at «nå må jeg begynne å ta mer ansvar». Men, vi er klare for alle utfordringene det å bli foreldre bringer med seg. Alle kompisene mine som har barn sier at det bare er å glede seg, sier han.

Hussaini sier at tanken på å bli foreldre fortsatt er litt overveldende for ham og kona - men at de mest av alt gleder seg.

– På tross av all uvissheten og alle spørsmålene vi har nå, slår gleden alt sammen. Det er noe helt spesielt å vite at man skal bli forelder, sier han.

Hvordan tror du det blir å kombinere et barn med politikken?

– En ting som er fint med politikken er at vi er gode til å prioritere. Jeg er en fyr som tilbringer mye tid sammen med familien på tross av høyt tempo i arbeidslivet. Jeg tror alle forstår at jeg må hjem til et lite barn, hvis ikke får jeg ta med meg ungen på kontoret:

– Jeg har allerede flere venner som har annonsert at de vil være barnevakt, så jeg tror dette skal gå helt fint, sier han.

les også

AUF-lederen unngår Oslo-lufta: – Har fått kraftig redusert lungekapasitet

Gleder seg til pappaperm

30-åringen understreker at han kommer til å ta pappaperm, noe han også gleder seg til.

– Selvfølgelig kommer jeg til å gjøre det. Jeg har også to kompiser som venter barn rundt samme tidspunkt som oss. Så da blir det nok mye trilling på Kolbotn og i Oslo, sier han.

Nå bruker han og kona dagene på å vente.

– Det blir fint å få en liten rakker som skal løpe rundt hjemme. Jeg gleder meg til å kunne være enda mer barnslig enn jeg er. Nå følger vi graviditeten og alt den bringer med seg:

– Jeg er veldig opptatt av at Veronica skal fortelle meg hvordan hun har det. Jeg vil være tilstede hele tiden. Men jeg tror begge to fortsatt ikke helt har klart å ta inn over oss at vi skal bli foreldre, sier han til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder