Hareides skjebnemandag: Nå kan løpet være kjørt

NITTEDAL/TØNSBERG/OSLO (VG) Knut Arild Hareide fikk en voldsom blåmandag. I både Akershus, Vestfold og Oslo gikk han på nederlag etter nederlag.

Vurderingen internt blant Hareides støttespillere er nå at de ikke vil oppnå et flertall av delegater som i forkant av fredagens landsmøte støtter Hareides forslag om å felle dagens regjering.

Men Hareide og hans støttespillere har fortsatt tro på at de kan vinne på landsmøtet. Til VG sier Hareide at han tror flere delegater som har sagt de vil stemme blått, kan la seg overbevise om å stemme rødt.

At Hareide og hans generalsekretær Hilde Frafjord Johnson har fått med seg sentral- og landsstyret på at det skal foreslås skriftlig, anonymt valg på fredagen regnes også å være til Hareides fordel.

Mandag kveld ble det avholdt tre årsmøter som valgte til sammen 23 delegater.

  • I Oslo KrF gikk Hareide på et svært overraskende nederlag. De sender 4 blå og 3 røde delegater.
  • I Akershus KrF fikk Hareide bare støtte fra 36 delegater, mens nestleder Kjell Ingolf Ropstad fikk 29 delegater for sitt syn om å gå inn i dagens regjering. Dermed fikk Hareide bare 5 delegater, mens Ropstad fikk 4 delegater.
  • Vestfold KrF sender 4 blå og 3 røde delegater. På årsmøtet fikk Ropstads alternativ 23 stemmer, mens Hareide fikk 22 stemmer.

VGs delegatoversikt viser dermed i øyeblikket at Hareide kun er en delegat unna å tape flertallet på fredagens landsmøte.

Resultatene fra Oslo og Vestfold KrF er ventet å komme etter klokken 22.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder