PÅGRIPELSER: Politiet spesialtrente beredskapstropp Delta gikk til pågripelser da en liten mengde demonstranter kom løpende mot gjerdende utenfor den israelske ambassaden. Foto: Dennis Ravndal

Sammenstøt utenfor Israels ambassade: - Dette er trist for Norge

PARKVEIEN (VG Nett) Politiet svarte med tåregass og arrestasjoner etter at demonstranter begynte å kaste brostein utenfor den israelske ambassaden. - Dette er en trist dag for Norge, sier Israels ambassaderåd til VG Nett.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Det skal ha vært et flere hundre demonstranter utenfor Israels ambassade da enkelte begynte å riste i gjerdene og kaste brostein mot politiet.

- Politiet sto først manngard utenfor, før de rykket fram og arresterte tre-fire demonstranter, forteller VG Netts reporter på stedet.

Det ble kastet stein, takstein og andre gjenstander mot politiet som holdt vakt ved ambassaden. Politiet svarte med å legge flere personer i bakken og bruke tåregass.

SE DE DRAMATISKE BILDENE FRA OPPTØYENE I OSLO!

Trist ambassaderåd

Bråket startet i forbindelse med en markering til støtte for Israel foran Stortinget, der Frp-formann Siv Jensen talte.

Ambassaderåden ved den israelske ambassaden, Aviad Ivri, syns det som har skjedd i Oslos gater torsdag ettermiddag og kveld er meget trist.

- Dette er en trist dag for Norge, og jeg er trist på Norges vegne, sier Ivri til VG Nett.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TRIST: Israels ambassaderåd Aviad Ivri er trist over de voldelige motdemonstrasjonene i forbindelse med den pro-israelske demonstrasjonen utenfor Stortinget torsdag. Foto: SCANPIX

- Stolt over våre venner

- Hva vil du si til dem som står bak de voldelige handlingene?

- Hva skal jeg si, det som er viktig er hva Norge vil si til dette. Jeg er jo bare en gjest her. Jeg lar det være opp til Norge å si hva som er rett, sier ambassaderåden til VG Nett og legger til:

- Som israeler er jeg trist for at slikt kan skje i Oslo. Men jeg er samtidig stolt over at våre venner sto foran Stortinget og viste støtte til Israel, et land som bekjemper terrorisme. Jeg vil sende min hilsen til disse, sier Israels ambassaderåd Aviad Ivri til VG Nett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder