PYNTER JULETREET: Kongefamilien er samlet til julefotografering og juletrepynting på Slottet torsdag ettermiddag. Foran: prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra, bak. f.v. kronprins Haakon, Marius Borg Høiby, kong Harald, kronprinsesse Mette-Marit og dronning Sonja. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB scanpix

Slik feirer kongefamilien julen i år

Juleforberedelsene er godt i gang på Slottet, og torsdag stilte kongeparet og kronprinsfamilien til julefotografering.

Artikkelen er over seks år gammel

Til tross for at det er seks grader og snøfritt i Oslo sentrum, manglet det ikke på julestemning på Slottet. Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus demonstrerte pynting av juletre og stilte opp på fellesfotograferingen. Førstnevnte aktivitet falt nok mest i smak.

Nyoppusset

Dronning Sonja hadde på seg sin Telemark-bunad, mens herrene, inkludert prins Sverre Magnus, stilte i mørk dress.

HJELPER HVERANDRE: Prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra hjelper hverandre med å pynte juletreet under julefotograferingen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/ NTB scanpix

Bildene ble tatt i den røde salong på Slottet, der også forrige julefotografering fant sted i 2011. Siden det er salongen pusset opp.

Prinsesse Ingrid Alexandra hadde på en blå kjole i fløyel, mens kronprinsesse Mette-Marit stilte i Hardanger-bunad.

Hun syntes for øvrig å være i fin form etter sykefraværet som formelt utløp tirsdag. Det er ventet at hun er tilbake og følger opp alle verv og oppgaver på nyåret.

Hjemme og på hytta

Tradisjonen tro feirer kong Harald og dronning Sonja julen på Kongsseteren i Oslo sammen med prinsesse Märtha Louise og hennes familie.

En annen tradisjon som holdes i hevd er kongefamiliens deltakelse ved høymessen i Holmenkollen kapell 1. juledag. Også da vil kongeparet ha selskap av prinsesse Märtha Louise og familien.

Dette er første gang siden 2010 at prinsessen, Ari Behn og de tre døtrene tilbringer julaften med kongeparet. De siste to årene har de vært sammen med Behns familie.

Etter to år med julefeiring på Skaugum og Kongsseteren, reiser kronprinsfamilien i år til Uvdal i jula, der de også var julaften 2009.

Julaften vil kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ta med barna til julegudstjeneste i Uvdal kirke.

SAMMEN FØR JUL: Kongefamiien var i dag samlet på Slottet, mens julen feirer de på hvert sitt sted. Kong Harald og dronning Sonja skal være på Kongsseteren, mens kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og barna reiser til hytta i Uvdal. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/ NTB scanpix

FORBEREDER SLOTTET TIL JUL: Prinsesse Ingrid Alexandra henger opp en julekule på juletreet på Slottet. I bakgrunnen sees f.v.: kronprins Haakon, Marius Borg Høiby og kong Harald. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/ NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder