NÆRE: Jens Stoltenberg gir pappa Thorvald en god klem. Foto:Privat,

Stoltenberg la ut bilde av avskjedsklemmen til pappa Thorvald

Med en god klem hjemme i stua tok Jens Stoltenberg farvel med pappa Thorvald mandag morgen. Nå er han klar for toppjobben som NATO-sjef.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

«Vi sees snart igjen. Klar for nytt oppdrag og livet i Brussel» skriver den påtroppende NATO-generalsekretæren under bildet som ble lagt ut på Facebook ved 08-tiden mandag morgen.

Bildet spres nå ivrig i sosiale medier, og har snart fått 23.000 «liker».

Som generalsekretær i NATO skal Stoltenberg bo i Brussel, og får en meget tett timeplan med de mange utfordringene forsvarsalliansen står overfor. Stoltenbergs kone Ingrid Schulerud skal pendle til Brussel, og Stoltenberg vil gjerne ha familien rundt seg i den nye jobben.

– Jeg håper på å få mange besøk fra hele familien, både barn, søsken og ikke minst faren min Thorvald, sa han til VG i mars.

Thorvald selv har tidligere uttalt til VG at han ikke tror den nye bosituasjonen vil gå ut over de tettet båndene i familien - han mener derimot familien vil se mer til hverandre når Jens og Ingrid er i Brussel.

– Jeg tror ikke det blir så store endringer, jeg. Du vet, vårt familieliv har vært ganske kaotisk - vi har alle hatt internasjonale jobber, sa han til VG i mars i år.

– En av grunnene til at jeg ringer barna mine hver dag, er for å finne ut hvor de er, sa han da.

Tidligere i år mistet Jens sin lillesøster Nini, og i begravelsen fortalte både han og pappa Thorvald om hvor hardt tapet gikk inn på dem.

Jens Stoltenberg tar over som generalsekretær i NATO etter danske Anders Fogh Rasmussen 1. oktober. Den formelle utnevnelsen ble gjort 28. mars av de 28 NATO-landenes ambassadører ved hovedkvarteret i Brussel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder