Østmarka-ulven Fenris har fått valper

Ferske videoopptak og vitneobservasjoner viser at ulven i Østmarka har fått minst to valper.

  • NTB

Artikkelen er over fire år gammel

Opptaket er gjort av et viltkamera som er plassert ut i området av Norsk institutt for naturforskning (NINA).

– På filmen kan man tydelig se to ulvevalper som passerer videokameraet litt over halv elleve på kvelden søndag 9. august. Siden et ulvepar som har etablert revir, ikke vil akseptere andre ulver på sitt område, kan vi derfor slå fast at det er født et kull i ulvereviret i år, sier Øystein Flagstad, genetiker i Rovdata.

Trolig er det Fenris, ulven som ble observert for første gang i Østmarka i 2013, som er faren. Allerede samme år ble det spådd ulveunger i området.

Fenris kan ha fått valpene med en annen tispe eller sin egen datter.

Da han først ble observert, hadde han følge av en tispe, men hun har vært borte siden høsten 2013, og det er sterk mistanke om at hun er død.

Har du lest dette?Frykter ulven: «Datteren min får ikke gå ute alene»

FANGET PÅ FILM: I et videoopptak gjort av et viltkamera utplassert av Norsk institutt for naturforskning ble det 9. august fanget opp to ulveunger. Foto:Viltkamera, nina.no,NTB scanpix

Rovdata regner med at ynglingen har funnet sted i Østmarka. I juni passerte en tispe med det som så ut som patter med melk et viltkamera.

I tillegg til videoopptakene har flere privatpersoner sett valpene, sier rådgiver Christian Hillmann hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder