DRO MED SEG DELER AV VEGGEN: Takraset førte til store skader på Eidsberghallen i Indre Østfold. Foto:Freddie Larsen,Tipsfoto

Tak raste ut på Eidsberghallen

Ingen personskader - materielle skader i hallen.

Deler av taket har rast ut på Eidsberghallen i indre Østfold.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Deler av taket har rast ut og tatt med seg deler av veggen. Ingen har kommet til skade, men det er store materielle skader inne i hallen, opplyser operasjonsleder Steffen Øvstedal til VG.

Var du i hallen like før det raste? Ta kontakt med VGs journalist!

Han forteller at publikum som var inne i hallen evakuerte seg selv.

– De som var innendørs hørte noen lyder, så de evakuerte seg selv. Det kan se ut til at det har vært snø og vann på taket som gjorde at det ga etter, sier Øvstedal, som tror hallen vil være stengt en god stund fremover.

Brannvesenet og folk fra kommunen, som disponerer hallen, er nå på stedet for å utrede skadene innendørs.

Øivind Olafsrud var inne i hallen like før taket raste. Det hele startet med noen merkelige lyder, forteller han.

BRANNMANNSKAP PÅ PLASS: Brannvesenet var tidlig på plass etter at taket raste i Eidsberghallen. Inne i hallen kan man skimte vannskadene som er påført. Foto: Freddie Larsen,Tipsfoto

– Det hørtes ut som når man kaster småstein på stålplater til å begynne med. Vi tenkte det var noen som drev med revestreker, men det ble bare kraftigere og kraftigere. Så kom det kraftige brak, og det var ikke tvil om at vi måtte komme oss raskt ut, forteller han til VG.

Hell i uhell var det at det var voksne mennesker som trente i hallen da ulykken inntraff. Olafsrud er fornøyd med at det ikke skjedde kort tid etterpå.

– Like etter vår trening skulle det komme åtteåringer og trene håndball. De er kanskje ikke i stand til å tolke signalene på samme måte som oss, og de er vanskeligere å holde styr på. Jeg tør ikke tenke på hvordan det kunne endt, så heldigvis var det vi som var der.

Lokalavisen Smaalenene.no skriver at 18 jenter på et 11-års lag var blant de som kom seg ut i tide, rett før taket raste sammen.

VG har snakket med trener for Eidsberg HK jenter 11, Bjørn Tore Staås. Han forklarer at jentene trente i en annen hall i det samme bygget. De fikk en dramatisk beskjed av vaktmesteren som kom løpende.

– Vi hørte ingen brak, men vaktmesteren kom løpende og sa vi måtte komme oss ut med en gang. Jeg fikk jentene ut og plassert på en pizzarestaurant rett over veien. I det de gikk over veien, kun minutter etter, raste det sammen, så de fikk ikke med seg selve raset, sier han til VG.

– Hvordan reagerte jentene på den dramatiske beskjeden?

– Noen ble jo litt hysteriske, men de løp rett ut. Vi trodde vaktmesteren tulla, men heldigvis gjorde alle som han sa.

MASSE VANN: Det er store vannskader inne i Eidsberghallen mandag ettermiddag. Foto: Freddie Larsen,Tipsfoto

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder