SLAGERNE: Her viser Ole Jørgen og Elisabeth Kristiansen noen av skiltene som er populære i disse dager. Foto: Atle Møller/Sandefjords Blad

Forbudsskilt går så det gviner

Ole Jørgen og Elisabeth Kristiansen selger forbudsskilt som varmt hvetebrød i coronatider. – Det virker som nordmenn blir mannevonde av å sitte innestengt hjemme.

 • Stella Bugge

«Privat vei», «Ingen gjennomgang» og «Adgang forbudt» er salgsvinnerne, skriver Sandefjords Blad, som omtalte saken først.

Ole Jørgen Kristiansen forteller at etterspørselen tok seg veldig opp etter den 20. mars, en drøy uke etter at Norge stengte ned.

– Det var alle mulige kjefteskilt som «Ingen gjennomgang» og «Plukk opp etter hunden din». Det økte voldsomt, mellom 300 og 400 prosent, sier Kristiansen til VG.

– Hva tror du det kommer av?

– Vi kan gå ut og gå tur i motsetning til i mange andre land. Det er tydeligvis noen som går på feil sted. Det virker som nordmenn blir mannevonde av sitte innestengt hjemme. Det har vi ikke godt av, flirer Kristiansen, som tror de spesielle tidene fører til at folk henger seg opp i litt for mange detaljer.

les også

Panfløyteorkester strandet på tysk slott

– Har skjedd noe med folk

Han forteller om en som var ute og jogget og som fikk beskjed om at her kunne han ikke løpe siden det var privat tomt.

– Det har skjedd noe med folk, mener Kristiansen som driver Metallskilt.no sammen med kona Elisabeth. De sender skilt til hele landet og har i 15 år reist rundt på messer og markeder og solgt skilt, bokser og kopper med retrodesign.

– Vi mister en omsetning på halvannen million i år fordi alle messene er avlyst. Dette er ikke smertefritt, men vi har heldigvis nettbutikken. Det er litt trist at folk skal bli så gretne av å sitte hjemme, men heldigvis tjener vi noen kroner på det, sier Kristiansen til VG.

Ekteparet selger også flipperspill og siden produktene kommer fra utlandet har de blitt rammet av den svake kronekursen. Og flere steder har covid-19 lammet produksjonen, blant annet av flipperspillene som lages i Chicago.

PSST! Stusser du over tittelen? Sjekk Språkrådet: Går så det griner?

Mer om

 1. Coronaviruset
 2. Sandefjords Blad

Flere artikler

 1. Pluss content

  Eksperter om coronakrisen: 11 ting som aldri blir som før

 2. Pluss content

  5 eksperter: Derfor går det bra med Norge etter krisen

 3. Full frihet til å gå turer – i nærmiljøet

 4. 118 ansatte er permittert – men nå tror sjefen på «klondyke-sommer» i fjellet

 5. Smittet på chartertur

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder