TILBAKE: Stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap)

TILBAKE: Stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Arbeiderpartiet: Bistår administrasjonen i Liadal-saken

Stortingsadministasjonen har vært i møte med Hege Haukeland Liadal (Ap). De vurderer reaksjoner, etter at hun har blitt refundert for reiser som aldri har funnet sted. Arbeiderpartiet bistår i kontakten.

– Vi vil holde kontakten med Stortingets administrasjon om saken, og bistå med det de måtte ønske. I tillegg vil vi fortsette å følge opp Hege Liadal, sier sekretariatsleder Snorre Wikstrøm i Ap til VG.

Torsdag formiddag landet stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal på Gardermoen, etter en delegasjonsreise til Qatar.

les også

Vil gjøre nye innstramminger i regelverket for reiseregninger

Det var to dager etter at Aftenposten kunne avsløre at hun har krevd tusenvis av kroner fra Stortinget for reiser som aldri har funnet sted. Hun har midlertidig trukket seg fra alle verv.

Stortingsdirektør Marianne Andreassen skriver i en epost til VG at administrasjonen har hatt møte med Liadal torsdag.

– Vi har i dette møtet gjennomgått alvoret i denne saken. Liadal ønsker å komme tilbake med ytterligere forklaringer på noen punkter i løpet av dagen. Vi avventer nå dette før vi vil ta stilling til mulige reaksjoner.

Sekretariatsleder Wikstrøm opplyser om at Stortingsdirektøren anbefalte Liadal at hun hadde med seg noen på møtet, og etter ønske fra Liadal deltok derfor to personer fra Aps stortingsgruppes sekretariat.

På spørsmål om det er aktuelt å anmelde Liadal, svarte Stortingspresident Tone Trøen onsdag at administrasjonen er i dialog med Liadal for å få hennes versjon, og vurderer så hvilke reaksjoner som skal komme.

Ap: Har hatt jevnlig kontakt

Wikstrøm forteller VG at Arbeiderpartiet har hatt jevnlig kontakt med Liadal de siste dagene, og bistått med kontakt med Stortingets administrasjon, og med medier.

– Vi har gitt praktisk bistand, og forsøker å ivareta henne menneskelig. Det er Stortinget som håndterer reiser og reiseregninger, og vi påser at hun samarbeider godt med Stortinget, sier han.

les også

Støre om Ap-politiker med fiktive reiseregninger: – Alvorlig

– Hvordan bistår dere stortingsadministrasjonen i denne saken for å få oppklart den?

– Vi har god kontakt med stortingsadministrasjonen og er innstilt på å bistå med det vi kan for at denne saken skal bli ryddet opp i. I første omgang har det handlet om bistå til at det er god kontakt mellom Hege Liadal og Stortingets administrasjon.

SEKRETARIATSLEDER: Snorre Wikstrøm, her på landsmøte sammen med Ap-nestleder Hadia Tajik, som han er rådgiver for. Foto: Tore Kristiansen

Kan ikke foreta egne gjennomganger

Stortingspresident Trøen har sagt at presidentskapet skal tilby å gjennomgå de nye innstrammede reglene for reiseregninger med alle partigruppene. Men har ikke tatt initiativ til å gjennomgå representanters regninger tilbake i tid.

Vil dere gjøre det?

– Det er Stortinget som har oversikten over den enkelte representants reisevirksomhet og reiseutgifter, ikke partigruppene. Vi har derfor ikke mulighet til å gjøre egne gjennomganger. Jeg har tillit til at Stortinget tar de initiativ som er nødvendig for å få oversikt over saken, sier Wikstrøm.

Han sier at Liadal ikke kom tidligere hjem fra Qatar-reisen enn planlagt.

Ap-leder Jonas Gahr Støre har uttalt at han mener det er riktig av Liadal å trekke seg midlertidig som nestleder i Rogaland Arbeiderparti, og ikke møte i Aps landsstyre, mens saken hennes pågår.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder