FUNNET DØD I LEILIGHET: En kvinne ble søndag bekreftet død etter det politiet beskriver som en alvorlig voldshendelse. Foto: Ned Alley

Endrer til drapssiktelse etter voldshendelse

To av de tre pågrepne etter en voldshendelse som endte med at en kvinne i 30-årene døde i Trondheim i helgen er nå siktet for drap. Mistanken mot den tredje pågrepne er svekket.

Den ene av de tre pågrepne i saken, en mann født i 1976, er derfor løslatt. Det opplyser politiet om i en pressemelding.

– Han avga en forklaring som innebar at han ikke hadde noe med saken å gjøre. Det var viktig for oss å ettergå den raskt. De funnene vi gjorde støttet opp om forklaringen hans, og det var ikke lenger grunnlag for å holde ham, opplyser politiadvokat Hans Vang til VG.

Endret siktelse etter obduksjon

For de to øvrige pågrepne, en født i 1973 og en den andre i 1981, er siktelsen endret til forsettlig drap eller medvirkning til dette.

– Det er i hovedsak resultatet av den foreløpige obduksjonsrapporten som gjorde at vi endret siktelsen, uten at jeg konkret kan gå inn på hva det var, sier Vang, som foreløpig ikke ønsker å si om politiet har noen teori om hva som kan være motivet bak ugjerningen.

De var tidligere siktet for kroppsskade med døden til følge. Vang ønsker ikke å si noe om hvilke type skader kvinnen har, eller om det er brukt noe form for våpen.

De to siktede vil fremstilles for fengsling i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag formiddag. Der vil politiet be om fire ukers varetektsfensling, hvor av de to første i full isolasjon. De ber også om brev-, besøks- og medieforbud i hele perioden.

SISTE KL. 14.30: De to har ifølge Adresseavisen begge godtatt varetektsfengsling.

ÅSTED: Voldshendelsen som endte i død skjedde i Trondheim søndag. Foto: Joakim Halvorsen

Nekter straffskyld

Christian Wiig forsvarer mannen som er født i 1981. I en e-post til VG forteller advokaten at han var med den siktede i avhør mandag kveld.

– Han benektet da straffeskyld, skriver Wiig.

Politiadvokat Hans Vang ønsker ikke gå nærmere inn på hva den siktede har forklart, men opplyser at han foreløpig bare er blitt spurt om å ta stilling til den opprinnelige siktelsen.

– Men ettersom han nektet straffskyld for den antar vi at han også gjør det for den nye siktelsen, sier Vang, som likevel presiserer at mannen foreløpig bare er forelagt den nye siktelsen og ikke spurt hvordan han stiller seg til den.

VG har foreløpig ikke lyktes med å komme i kontakt med advokat Tore Angen, som forsvarer den andre drapssiktede, men til NTB sier han at av helsemessige årsaker har hans klient så langt ikke avgitt noen forklaring.

– Vi påbegynte avhør med ham, men måtte avbryte det ganske raskt, sier Vang.

Reagerte med vantro på siktelse

Trond Eirik Aansløkken i Djerv advokatfirma er forsvarer til mannen som nå er løslatt. Han forteller at klienten hans reagerte med vantro da han søndag ble forelagt at han var siktet for kroppskade med døden til følge.

– Han stilte seg totalt uforstående til den, men han ønsket å forklare seg for politiet. Nå har han sittet i to lange avhør, søndag kveld og hele mandagen. Det har resultert i at han ble løslatt sent i går kveld. Han er svært preget av de anklager som er rettet mot ham, forklarer Aansløkken til VG.

Hans klient ble pågrepet etter de to andre, som var tilstede i leiligheten.

Døde på sykehus

Kvinnen i 30-årene ble funnet i en leilighet på Lademoen i Trondheim rett etter klokken 11.30 søndag og brakt til St. Olavs hospital, hvor hun ble erklært død.

Politiet har foretatt flere avhør av vitner og gjort tekniske undersøkelser. De jobber også med å hente informasjon i digitale spor.

Det skal ha vært en kvinnelig slektning av en av de siktede som varslet om hendelsen. Politiet ønsker ikke å si noe om relasjonen mellom de involverte ut over at det var relasjon mellom dem alle og at de tilhører et belastet miljø som er kjent for politiet.

Om det kan være andre involverte holder politiet så tidlig i etterforskningen åpent.

I samråd med den dødes familie ønsker politiet foreløpig ikke å gå ut med kvinnens identitet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder