VARDØ: Politistasjonen i Vardø.

Mann skutt av politiet i Vardø

Mannen skal ha kjørt inn i garasjeporten til politihuset i Vardø, satt fyr på bilen han satt i, og kommet mot politiet med et stikkvåpen.

Publisert:

Politiet i Vardø ble i natt utkalt etter at en mann i 50-årene forsøkte å tenne på et hus hvor flere personer befant seg.

Mannen stakk fra stedet og i forbindelse med pågripelsen av ham oppsto det en trusselsituasjon hvor politiet så seg nødt til å avfyre et rettet skudd mot beinet til mannen, skriver politiet i en pressemelding.

– Trusselsituasjonen oppsto ved at mannen kjørte inn i politiets garasjeport på politihuset i Vardø, tente på bilen han satt i og kom mot politiet med stikkvåpen, sier Torstein Pettersen i Finnmark Politidistrikt.

– Mannen ble anropt, politiet avfyrte varselskudd uten at han stanset. Politiet så seg derfor nødt til å skyte mannen i beinet.

Mannen er nå fraktet til Kirkenes sykehus for behandling av skuddskadene. Det skal ikke være snakk om livstruende skader, opplyser leder for taktisk etterforskning Torstein Pettersen i Finnmark Politidistrikt.

Politiet kan per nå ikke kommentere hvordan mannen tente på den aktuelle bilen.

– Detaljene om selve episoden etterforskes nå, så det som omhandler akkurat det ønsker vi ikke å kommentere, sier Pettersen.

Han opplyser at gjerningsmannen er kjent for politiet fra før av.

Videre sier Pettersen at den første meldingen kom fra en av beboerne i huset som mannen først forsøkte å tenne på.

– Vi ønsker ikke å uttale oss om hvem dette var, men vi kan bekrefte at mannen har hatt en relasjon til vedkommende.

Tidligere uttalte Pettersen i en pressemelding at politiet er i gang med å avhøre vitner og sikre spor.

Brannsjef i Vardø forteller at de rykket ut til to branner natt til mandag.

– Vi rykket ut rundt klokken 02.30 til brann i bolig. Vi fikk beskjed om at rundt tre beboere var kommet seg trygt ut. Brannen ble raskt slukket – og så returnerte vi til stasjonen og begynte å pakke sammen. Da fikk vi melding om en ny brann, denne gangen på politistasjonen. sier brannsjef Alonza Garbett i Vardø til VG.

Spesialenheten er varslet og vil starte etterforskning av politiets håndtering av hendelsen.

«Våpen involvert er sikret, og Spesialenheten vil så snart som praktisk mulig avhøre de involverte tjenestepersonene og fornærmede», heter det i en pressemelding.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no