OPP OG FREM: Sylvi Listhaug danker ut partileder Siv Jensen. Foto: Heiko Junge , NTB scanpix

Listhaug danker ut Jensen i måling

31 prosent av de spurte i en ny meningsmåling sier at Sylvi Listhaug gjør en god jobb som innvandringsminister. Hun er klart best likt blant Fremskrittspartiets statsråder.

  • NTB
Publisert:

Listhaugs popularitet har økt kraftig etter overgangen fra landbruksminister til innvandrings- og integreringsminister, viser målingen Ipsos MMI har utført for Dagbladet. I juni i fjor svarte kun 21 prosent at hun gjorde en god jobb.

I den ferske målingen svarer 28 prosent at de synes Listhaug gjør en dårlig jobb, mens 33 prosent lander på middels. De øvrige 8 prosentene svarer «vet ikke».

VG-kommentator: Listhaug er den nye populismen

Med 31 prosent som svarer at innvandringsministeren gjør en god jobb, plasserer hun seg klart foran finansminister og Frp-leder Siv Jensen og helseminister Bent Høie. De får henholdsvis 26 og 24 prosent på samme spørsmål.

Samtidig får Jensen og Høie lavere tall blant dem som mener de gjør en dårlig jobb. Henholdsvis 24 og 15 prosent er skuffet over finansministerens og helseministerens innsats.

Fikk du med deg? Listhaug splitter Norge

Målingen samsvarer med en undersøkelse VG fikk utført tidligere i måneden. Da svarte 36 prosent at de har enten «høy» eller «svært høy» tillit til Listhaug, en økning på 13 prosentpoeng fra tiden som landbruksminister. (©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder