MÅKE SNØ: Torbjørn Røe Isaksen og Høyre vil innføre aktivitetsplikt for sosialhjelpsmottakere. Foto: ROGER NEUMANN/VG

Frp og Høyre vil la sosialklienter måke snø

Sosialklienter blir nødt til å måke snø eller hogge ved dersom Høyre og Frp får regjeringsmakt.

Artikkelen er over seks år gammel

Er du frisk og lever av sosialhjelp, skal du arbeide for pengene, mener de to partiene. Om sosialhjelpsmottakerne nekter skal de straffes gjennom trekk i utbetalingene, skriver Aftenposten.

- Det aller verste som kan skje, særlig for unge mennesker, er at man sitter hjemme, snur døgnet og mister kontakt med omverdenen. Derfor vil vi ha aktivitetsplikt, sier Høyres sosialpolitiske talsmann, Torbjørn Røe Isaksen til avisen.

Han mener en 20-åring på sosialhjelp fra første dag skal ut i «lavterskelaktivitet» som for eksempel snømåking, vedhogging, seniorhjelp, flyttehjelp eller andre ting.

- Har du ikke en god grunn til ikke å delta, som sykdom eller barns sykdom, skal du bli trukket i ytelser, sier han.

Røe Isaksen vil starte med unge sosialhjelpsmottakere, men sier det kan bli aktuelt å utvide aktivitetsplikten til også å gjelde mottakere av arbeidsavklaringspenger og andre som venter på tiltak.

I Frp gleder de seg over Høyres signaler.

- Siden 2006 har jeg ment at vi bør endre loven slik at allmenn aktivitetsplikt blir lovfestet. Kommunen skal ikke lenger kunne velge å bruke plikten eller ikke. Det er noe de skal, sier Frps sosialpolitiske talsmann, Robert Eriksson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder