VÅT HILSEN: Siv Jensen fikk en halvliter øl over hode da hun var ute i Lofoten lørdag kveld. Foto: Scanpix

Dynket Siv Jensen i øl

(VG Nett) Under et ferieopphold i Lofoten fikk Siv Jensen en våt hilsen. En mann i 20-årene ofret en halvliter med øl for å helle den over hodet til Frp-lederen.

Inga Semmingsen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

I helgen var Frp-leder Siv Jensen på ferie i Lofoten. Lørdag kveld fikk hun en våt overraskelse da hun var ute på den populære restauranten Zackariasbrygga på øya Skrova. Hun skal ha stått og pratet med noen bekjente da en mann i 20-årene kom opp bakfra og helte en halvliter med øl over hodet hennes, skriver Nettavisen.

- Vi hadde et musikkarrangement her den kvelden, så det var godt over 100 mennesker til stede. Mannen som dynket Siv var tilreisende til Skrova. Vi har ikke sett han før eller siden, sier daglig leder for Fotobryggas rorbu og restaurant Zackariasbrygga Ståle Olsen, til VG Nett

Øyenvitne

TV2-journalist Kjell H. Dale var vitnet til opptrinnet som skal ha skjedd sent lørdag kveld.

"Jeg hadde pratet med Siv Jensen i 5 minutter da en beruset mann dukket opp bak ryggen til Frp-lederen. Uten forvarsel tømmer mannen en hel halvliter over kvinnen som kan bli landets neste statsminister." Skriver Kjell H Dale i sin egen blogg.

Dale var på ferie i Lofoten hvor han helt tilfeldig skal ha støtt på Frp-lederen.

- Mannen sa noe, uten at jeg oppfattet hva budskapet var. Både jeg og Jensen ble ganske perplekse, og jeg trakk meg unna, sier Dale til Nettavisen.

I bloggen skriver han at ølkasteren ble utvist fra restauranten.

Fort unnagjort

Den berusede mannen skal ha fått unnagjort ølkastingen så fort at ingen rakk å reagere ordentlig.

- Både Siv Jensen og jeg ble helt satt ut, og vi ble stående og stirre på hverandre med måpende blikk, sier Dale.

Siv skal ha fått et teppe å varme seg på, mens den berusede øltømmeren ble sendt ut av restauranten med streng beskjed om å aldri komme tilbake. Ifølge Dale skal hun kort tid etter ha reist av gårde med båt.

Siv Jensen ankom Zackariasbrygga sammen med flere venner og partikolleger, blant dem ordførerkandidat i Vågan kommune Allan Ellingsen.

- Jeg kan bekrefte at jeg var på tur med Siv på Skrova, men jeg vil ikke si noe om hendelsen på Zackariasbrygga, sier Ellingsen til VG Nett.

Siv Jensen har ikke vært tilgjengelig for kommentar onsdag ettermiddag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder