VERDT Å SKRIVE OM: Per Edgar Kokkvold mener det er verdt å skrive om at Per Sandberg (bildet) hadde drukket alkohol før han talte på Stortinget. Foto: STORTINGETS WEBKAMERA Foto:

- Dette må man regne med

(VG Nett) Per Sandberg (Frp) raser mot VG etter avsløringen om at han var beruset på talerstolen, men generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund mener politikeren må tåle presseoppslaget.

  • Halstein Røyseland
  • Camilla Ryste
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Frp-nestformann Per Sandberg sier til VG Nett at han vurderer å trekke seg fra politikken etter dagens oppslag om at han hadde drukket alkohol før han gikk på Stortingets talestol.

Han er rasende på VGs oppslag der det fortelles om hvordan Sandberg gikk på talerstolen i Stortinget tirsdag kveld, etter inntak av både øl og brennevin.

Diskutér:- Ikke overraskende

- Dette må man regne med. Vi lever i et ganske puritansk samfunn. Det har ikke vært vanlig å kombinere Stortingets talerstol, den viktigste i landet, med alkohol. Det er så spesielt at selv Sandberg og Eli Hagen, som ikke er glad i VG, må akseptere det, mener Kokkvold.

Verdt å skrive om

Stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) reagerer på at Sandberg gikk på talerstolen med promille.

- Det å ha promille på Stortingets talerstol er sånt man ikke gjør. Det har å gjøre med både respekten for Stortingets talerstol og seg selv, sier Jagland.

Selv vurderer Sandberg sitt politiske liv i forbindelse med oppslaget.

- Når du får den type oppslag, kan en angre på en masse ting, også at en i det hele tatt begynte med politikk. Dette har tatt helt av, sier Sandberg til VG Nett.

Generalsekretæren i Norsk Presseforbund skjønner godt at mediene slår opp saken.

- Det er verdt å skrive om, sier han.

Reaksjoner i England

Kokkvold kjenner godt til drikkekulturen i England.

- I mitt andre hjem, Storbritannia, er det annerledes. For eksempel er det 12 barer i Parlamentet, opplyser Kokkvold.

- Selv der vekker det oppsikt når noen er beruset på talerstolen. Da skulle det bare mangle om det ikke ble reaksjoner i puritanske Norge. Om vi ikke er så puritanske lenger, så er vi i hvert fall preget av fortiden, sier Kokkvold.

Ikke uvanlig

Kokkvold forteller at det er vanlig å drikke på jobben i Storbritannia.

- Der er det ikke så uvanlig at man drikker på jobben. Det har også fra tid til annen vært en del skandaler der parlamentarikere og statsråder har vært beruset, forteller Kokkvold.

Den avdøde britiske politikeren Alan Clarke publiserte i sin tid sine personlige dagbøker. Der innrømmet han, ifølge Kokkvold, å ha vært beruset på talerstolen.

- Clarke innrømmet at han snakket i fylla. Som sagt vakte det oppsikt også i Storbritannia, sier Kokkvold.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder