VIL RYDDE OPP: Statsråd Jonas Gahr Støre prøver å få orden på problemene med ventelistene på norske sykehus. Her fra muntlig spørretime på Stortinget på onsdag. Foto: NTB Scanpix

Støre vil ha elektronisk journal for å rydde i venterot

En elektronisk pasientjournal som følger pasienten i hele helsevesenet er helseministerens resept for å få bukt med ventelisterot ved norske sykehus.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre (Ap) legger fram forslaget i en stortingsmelding fredag.

- Dagens teknologiske løsninger er for dårlige. Informasjonen flyter ikke godt nok sammen med pasienten i systemet. Og i noen tilfeller er lovgivningen slik at du ikke kan overføre informasjon automatisk fra et sykehus til et annet. Dette må vi rydde opp i, sier Støre til NTB.

Bakgrunn: Ny rapport: Flere sykehus-ventelister lyver

Fylkeslegenes tilsyn som har påvist rot med ventelister ved 11 av 20 norske sykehus, rokker ifølge Støre ikke ved at ventetidene er blitt kortere.

- Jeg har sagt at ventetidene er på vei ned. Jeg hører riksrevisjonen si at det trolig er riktig. Men pasientadministrasjon er et ganske uoversiktlig område, og en veldig stor utfordring for mange sykehus. Det betyr at det kan hefte usikkerhet ved hvert enkelt tall. Men helhetsbildet er jeg trygg på går i riktig retning, sier helseministeren.

Flere helseforetak får kritikk i Riksrevisjonens rapport om kontroll med statlige selskaper som ble offentliggjort onsdag.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder