Torry Pedersen blir ny direktør og redaktør

GÅR AV: I 17 har Bernt Olufsen vært VGs øverste sjef. Nå blir han redaktør i Schibsted Media Group. Foto: KNUT ERIK KNUDSEN

Bernt Olufsen går av som VG-redaktør

(VG Nett) Etter 17 år som ansvarlig redaktør går Bernt Olufsen (56) av som redaksjonell toppsjef i Verdens Gang. Torry Pedersen (53) tar over.

 • Bjørn Haugan
 • Rune Thomas Ege

Artikkelen er over ni år gammel

Samtidig som det er klart at VG og VG Nett slås sammen til ett selskap, kommer nyheten om at en epoke i norsk journalistikk er over.

- Tidspunktet for å gå av er helt perfekt. Nå når papir og digitalt skal jobbe integrert i ett selskap, inntrer et nytt tidsskille i VGs utvikling. Tiden er inne for å samle redaktøransvaret på en hånd, og da finner jeg det riktig å overlate stafettpinnen til nye krefter, sier Bernt Olufsen - som har vært ansatt i VG i 31 år - til VG Nett.

VGTV: Se Olufsen kunngjøre avgangen på dagens allmøte - og se de første tv-intervjuene med VGs av- og påtroppende redaktør!

Bernt Olufsen har vært ansvarlig redaktør i VG de siste 17 årene, og har ledet Norges største avis gjennom de mest suksessrike årene i avisens historie.

Til sammenligning har VGs argeste konkurrent Dagbladet hatt ikke mindre enn syv redaktører den samme perioden.

- En eventyrlig reise

- Gjennom snart 32 år som VG-ansatt har jeg fått være med på en eventyrlig reise gjennom den mest suksessfylte del av norsk mediehistorie, sa Olufsen under et allmøte i VG-huset klokken 13.

Det gikk et gisp gjennom salen da redaktøren kom med den overraskende kunngjøringen.

- Mitt prosjekt har vært å gjøre løssalgtabloiden VG til et medium som virkelig setter dagsorden for både det folkelige og det offisielle nyhetsbildet i Norge. Det gjør dere i dag, og jeg har vært mektig stolt av hva dere har utrettet, sa Olufsen under allmøtet.

Olufsens avskjedstale ble møtt med trampeklapp fra de flere hundre ansatte fra VG og VGs datterselskaper som deltok på allmøtet.

Ny redaktør: Torry Pedersen

NY VG-SJEF: Torry Pedersen (53). Foto: VG

Torry Pedersen, som i dag er administrerende direktør i Mediehuset VG, skal fra 1. mars både være ansvarlig redaktør og administrerende direktør i VG.

- Å bli ansvarlig redaktør etter Bernt, som var min sjef i mange år, er ingen enkel oppgave. Nå gjelder det å ta med seg det beste videre og lede VG-huset inn i en utrolig spennende medietid. Med vår dyktige stab og våre ressurser, har vi de beste forutsetninger for å mestre omstillingene som kommer. VGs nyheter har aldri blitt lest av flere enn nå. Vår jobb er å sørge for at VG fortsatt skal ha en sunn økonomi, og å holde posisjonen som Norges mest leste - uansett plattform, sier Torry Pedersen til VG Nett.

Også nyheten om VGs nye toppsjef ble møtt av massiv applaus på allmøtet.

- Jeg får håpe at applausen gjentar seg etter lønnsoppgjørene i årene fremover, spøkte Pedersen fra talerstolen.

53-åringen har lang redaksjonell fartstid, både som nyhetsredaktør i VG og som ansvarlig redaktør og administrerende direktør i VG nett. Siden 2008 har han vært administrerende direktør i VG og medlem av konsernledelsen i Schibsted ASA.

I talen på allmøte erkjente VGs nye eneleder at det er formidable oppgaver han nå tar fatt på.

- Men de entusiastiske vil vinne over de mismodige. We are ready to rumble, avsluttet Pedersen talen - enda en gang til rungende applaus fra salen.

- En formidabel jobb

Schibsteds konsernsjef og styreleder i VG, Rolv Erik Ryssdal, er meget raus i sin omtale av Olufsen.

- Bernt Olufsen har gjort en formidabel jobb i VG. Bedre enn noen annen har han klart å utvikle kvalitetsjournalistikk i et tabloid uttrykk. Under Bernts ledelse har VG stått for de største avsløringer, og år etter år har redaksjonen sanket priser og utmerkelser for god journalistikk. Jeg har hatt gleden av å arbeide nært med Bernt i mange år, og ser frem til at vi får nytte av hans kloke vurderinger i Schibsted. Pressefaglig er Bernt helt uovertruffen, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal til VG Nett.

Blir Schibsted-redaktør

1. mars går Olufsen over i sin nye jobb: Redaktør i Schibsted Media Group. Der blir han sentral i blant annet konsernets «Editors Forum» og «Schibsted Journalism Awards». I tillegg skal han ha flere styreverv i konsernets internasjonale virksomheter og være rådgiver for konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i publisistiske spørsmål.

- Jeg får en rekke utfordrende oppgaver i Schibsted som jeg gleder meg til å ta fatt på. Så får vi se om jeg vil savne å ikke lenger være ansvarlig for Norges mest omtalte og omstridte førsteside hver eneste dag, sier Bernt Olufsen til VG Nett.

VG + VG Nett = Sant

Under allmøtet brukte VG-ledelsen også mye tid på å fortelle hvorfor VG og VG Nett blir slått sammen til ett selskap.

Ryssdal sier at årsaken til at VGs styre nå velger å slå sammen selskapene og å innføre enledermodell i mediehuset, både er personbetinget og situasjonsbetinget.

- Med et sammenslått selskap får vi utnyttet VGs publisistiske kraft enda bedre. Med de store endringene som kommer - og utfordringene bransjen står overfor, har vi i Torry Pedersen en fast leder som har en full oversikt over hele virksomheten. Han har lang erfaring som redaktør og direktør fra både papir og nett, og er derfor en medieleder med unik kompetanse, sier Rolv Erik Ryssdal.

Han får støtte av VG Nett-redaktør Espen Egil Hansen.

- Dette er en veldig god løsning fordi utfordringene våre som mediehus totalt sett er så komplekse. Derfor er tiden moden for en samlet ledelse. Nå får vi en samlet ledergruppe der lederne fra både multimedia og papir sitter, både redaksjonen og det kommersielle området. Dette er en løsning vi har jobbet for over tid, og vi tror dette er fremtidens måte å lede et mediehus på, sier Hansen.

Mer om

 1. Medier

Flere artikler

 1. Torry Pedersen går av som ansvarlig redaktør i VG

 2. Gard Steiro overtar VG-roret

 3. Pluss content

  Vel blåst, Torry P!

 4. Her er VGs nye sjefer

 5. VG-redaktør til topps i Aftenposten

Fra andre aviser

 1. Bernt Olufsen slutter som VG-redaktør

  Bergens Tidende
 2. Torry Pedersen tar over etter Bernt Olufsen

  Fædrelandsvennen
 3. VG-redaktøren slutter

  Aftenposten
 4. Han blir ny sjef i VG

  Aftenposten
 5. Aviskrisens nye konge

  Aftenposten
 6. Gard Steiro overtar som sjef i VG

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder