SKUTT I GATA: 35-åringen skutt i Pilestredet på Bislett i Oslo natt til lørdag. Han døde senere av skadene i hodet på sykehus. Foto: Endre Alsaker-Nøstdahl

Bedriftseier (35) skutt i hodet i natt

Uklart hva som ligger bak drapet

BISLETT (VG Nett) Det er foreløpig er mysterium for politiet hvorfor 35-åringen ble skutt og drept på åpen gate i Oslo i natt.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Etter det VG Nett får opplyst er drapsofferet en norsk bedriftseier bosatt i Oslo.

Til tross for en storstilt politijakt i natt, hvor det ble satt opp veisperring ved en rekke sentrale trafikknutepunkter rundt Bislett, klarte gjerningsmannen å komme seg unna.

Mannen som ble skutt er ikke kjent for politiet i forbindelse med straffbare forhold. Han skal heller ikke tilhøre noe spesielt miljø.

Skuddet skal ha blitt avfyrt på kloss hold, til tross for at 35-åringen var godt trent sto ikke livet til å redde.

Døde på sykehus i natt

Politiet ble varslet om skuddene klokken 01.06 natt til lørdag.
Vitner har opplyst at en asiat, muligens fra Filippinene, skjøt mannen i hodet midt på gata. Det befant seg en mengde mennesker i området. Flere i umiddelbar nærhet.

- Han døde senere på Ullevål sykehus av de alvorlige skadene han fikk, opplyser vaktleder Bernt Toverud ved krimvakta til VG Nett.

Vet du noe om saken?Kontakt VGs journalister her.

To personer skal ha gått sammen med offeret i Pilestredet da han ble skutt.

- I det jeg gikk ut hørte jeg at det smalt. Deretter hørte jeg masse panikk og styr rett bak meg og så at det lå en fyr på bakken. Kameraten hans hang over ham med telefonen og varslet alarmsentralen, forteller et vitne til NTB.

GRANSKET ÅSTEDET: Kriminalteknikere jobbet i natt i gata utenfor Pilestredet 73 hvor 35-åringen ble skutt. Foto: Endre Alsaker-Nøstdahl

Det ble ikke gjort forsøk på å avhøre de to vennene rett etter skytingen.

- De er i en slik psykisk tilstand at det ikke har vært mulig, opplyste innsatsleder Tore Barstad til VG Nett i natt.

Etterlyser mann og bil

Det befinner seg normalt svært mange mennesker i nærheten av rundkjøringen på Bislett rundt klokken ett natt til lørdag. I tillegg til puben Store Stå, er det også trikkeholdeplass og taxiholdeplass i umiddelbar nærhet av åstedet i Pilestredet.

Vitner har meldt til politiet at det ble avfyrt mellom ett og tre skudd.

- Han var skutt i tinningen og blødde kraftig, forteller et vitne til VG Nett.

Politiet har gått ut med signalement på én ettersøkt. Han skal være mellom 20 og 30 år gammel og iført en hvit overdel. Mannen har østasiatisk utseende og svart, langt hår som er gredd bakover.

En burgunder bil med to personer ble sett kjørende bort fra åstedet i retning Majorstua. Personene i bilen skal være av asiatisk opprinnelse og ha halvlangt hår, ifølge politiets pressemelding.

Bilen er beskrevet som japansk, trolig en Toyota eller en Hyundai.

Politiet ønsker tips fra publikum som kan ha opplysninger i saken på telefon 02800.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder