IKKE BESTEMT SEG: Forsvarsadvokat Geir Lippestad sier at Anders Behring Breiviks enda ikke har tatt stilling til diagnosen paranoid schizofren. Her er Lippestad fra et besøk hos siktede i Ila fengsel forrige uke. Foto: Scanpix

Breivik bestrider ikke diagnosen

Terrorsiktede Anders Behring Breivik mener sakkyndigrapporten er full av feil, men han har ennå ikke bestemt seg for hva han mener om konklusjonen om sin tilregnelighet.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Det han har tatt stilling til, er det han mener er en del faktiske feil i rapporten, men ikke til selve konklusjonen om tilregnelighet, sier Breiviks forsvarer, advokat Geir Lippestad, til Klassekampen.

Under fengslingsmøtet i Oslo tingrett mandag karakteriserte Breivik rapporten til de to rettspsykiatrisk sakkyndige som ble lagt fram før jul, for latterlig. Torgeir Husby og Synne Sørheim konkluderte da med at Breivik har diagnosen paranoid schizofreni, og at han er strafferettslig utilregnelig.

Lippestad avviser at det er uenighet mellom Breivik og hans forsvarere om utilregnelighet skal legges til grunn for selve forsvaret.

- Vi har ikke bestemt oss for hvilket syn vi skal ha, så da kan det heller ikke være en konflikt eller uenighet, sier han.

- Han sier ikke noe om selve konklusjonen, og det betyr at vi ikke har tatt stilling til hvordan vi skal prosedere i retten ennå. Og når jeg sier «vi», så mener jeg både forsvarer og klient, sier Lippestad.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder