FANGET I RØYKEN: Lettelsen var stor da de 30 personene ble sittende i Oslofjord-tunnelen endelig kom seg ut i frisk luft. Foto: Jonny Olsen

Her reddes de ut fra røykinfernoet

Vogntog i full fyr i Oslofjord-tunnelen

30 personer reddet ut av røykdykkere

DRØBAK (VG Nett) Mens svart røyk veltet ut av tunnelen bak dem, løp personene som ble fanget i branndramaet i sikkerhet.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

AV LARS JOAKIM SKARVØY , LISA-MARI MOEN JÜNGE , EVA-THERESE GRØTTUM , DYVEKE NILSSEN , LARS AKERHAUG , MARIUS KNUTSEN (foto) OG MAGNAR KIRKNES (foto)

Like før klokken 14.45 fikk politiet i Follo melding om at et vogntog lastet med papir sto i full fyr i bunnen av den undersjøiske Oslofjordtunnelen.

30 personer befant seg lenge inne i tunnelen, mens tjukk, svart røyk veltet ut på begge sider. Personene ringte brannvesenet fra nødbokser inne i tunnelen og ba om hjelp.

Først etter to timer fikk brannvesenet slukket brannen.

VAR DU I TUNNELEN? KONTAKT VG NETT!

- Brannen i lastebilen er slukket og vi driver etterslukning. 30 personer er hentet ut av tunnelen, sier brannsjef Ole Bjørn Krogstad i Søndre Follo brannvesen til VG Nett.

Lastebilen skal være helt utbrent.

VGTV: Politiet: Veldig mye røyk

Fraktet til sykehus

28 personer er fraktet til legevakten for en sjekk, mens to personer med mer alvorlige røykskader er fraktet til sykehus, ifølge politiinspektør Olav Unnestad ved Follo politidistrikt.

Politiet har foreløpig ikke oversikt over skadeomfanget.

Røykdykkere fra brannvesenet har søkt gjennom hele tunnelen på jakt etter flere personer, men har ikke fått melding om at noen fortsatt befinner seg i tunnelen.

- Vi fortsetter søket for å sjekke om det er noen i tunnelen, men vi er i ferd med å avslutte søket, sier Krogstad.

- Har dere fått melding om at noen fortsatt er i nød?

- Nei.

Brannvesenet satte inn mellom 20 og 30 mannskaper fra Søndre Follo, Hurum, Røyken og Oslo. Flere titalls ambulanser og politi ble også sendt til stedet.

Ringte fra nødboksene

Brannvesenet lette tidligere torsdag ettermiddag med fulle styrker etter flere personer som befinner seg inne i den røyklagte tunnelen.

Ifølge brannsjef Krogstad ventet personene inne i nødbokser i tunnelen.

- De har tatt kontakt med telefonen i nødboksene, som går rett til Vegtrafikksentralen. Vi vet ikke hvor mange det er, men vi søker boks for boks, sa han til VG Nett da tunneldramaet pågikk.

- Dekket av sot

Både personer og biler i området er dekket av sot etter å ha oppholdt seg i den tette røyken.

- Flere personer er satt i en ambulansebuss. De er dekket av sot, sier Elin Andersen fra politiet til VG Netts reporter på stedet.

Også flere biler utenfor tunnelen skal være helt svarte av røyk.

Les videre under bildet...

STOR AKSJON: Flere titalls ambulanser, politibiler og brannbiler er på plass ved Oslofjordtunnelen hvor flere personer venter på å bli reddet ut fra røykhavet. Foto: Trond Heggelund

Så flammehav

Steve Olsen var blant dem som kom kjørende gjennom tunnelen da trafikken plutselig stoppet opp.

- Jeg så et flammehav foran meg. Det så veldig dramatisk ut, så jeg fikk de syv-ti bilene som kom bak meg til å snu, og så kjørte vi ut igjen, forteller han til VG Nett.

Brannen har skapt kø på E18 sør fra Mastemyr til Drøbakstunnelen.

Den undersjøiske Oslofjordtunnelen er syv kilometer og går mellom Måna i Frogn og Verpen i Hurum.

Tunnelens dypeste punkt er 134 meter under havet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder