VIL HA FRIFINNELSE: Bortsett fra det rettslige avhøret av sønnen, sier forsvarer Anniken Mellegaard at det ikke er noen bevis eller vitner som knytter nabomoren (46) til overgrepssaken. Foto: Scanpix

Krever full frifinnelse i Alvdal-saken

ELVERUM (VG Nett) Forsvarer Anniken Mellegaard krever at den tiltalte nabomoren (46) frifinnes i overgrepssaken. - Det finnes ikke bevis for at hun har medvirket til overgrep mot sine egne barn.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Det er mulig at barna har blitt utsatt for seksuelle overgrep. Det vet vi ikke noe om. Men en urett blir ikke bedre ved at man dømmer en som er uskyldig, sa Mellegaard i sin prosedyre i Nord-Østerdal tingrett.

Mellegaard er forsvareren til den tiltalte nabomoren som sammen med sin ektemann (46) er tiltalt for å ha medvirket og filmet seksuelle overgrep mot sine to barn.

Ifølge tiltalen skal foreldreparet ha sperret døren for barna og tvunget dem til å kle seg nakne da de skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep fra de to hovedtiltalte i saken.

Les også: - Overgrepene skjedde før stefaren flyttet inn

Foto: Grafikk: Tom Byermoen

- Falske minner

I likhet med de andre forsvarerne som har prosedert i retten i dag, er Mellegaard kritisk til de rettslige avhørene av sønnen til hennes klient.

- Det tar naturlig nok lang tid fra de påståtte overgrepene skal ha skjedd til avhørene. Og det er rart at det er såpass lang tid mellom de tre rettslige avhørene.

Mellegaard antyder også at gutten blir påvirket av måten avhøret blir gjennomført på.

- Vi har aldri påstått at gutten har kommet med løgner, men det er ting som er uriktig på grunn av falske minner. I rettssalen er det umulig å skille mellom ekte og falske minner. Det er vanskelig å skille ut det som er plantede minner, sa Mellegaard.

Les også: Derfor kreves det rekordstreng straffer i Alvdal-saken

Ikke med på bilder

Forsvareren peker på at nær sagt ingen av de 31 vitnene i saken plasserer hennes klient i sosial omgang med de to hovedtiltalte.

Det finnes heller ingen bilder av den 46-årige kvinnen i påtalemyndighetens bevisbunke.

- Det finnes ikke et eneste bilde av min klient, til tross for det omfattende beslaget som er gjort i denne saken. Og slik jeg forstår det så har det ikke bare blitt tatt bilder av overgrep, men også mange bilder i andre situasjoner. Min klient er ikke med på noen av bildene. Hun har ikke vært en del av miljøet rundt disse to hovedtiltalte, sa Mellegaard.

Les også: - Maks tre års fengsel for Alvdal-moren

- Sa ikke noe til mamma

Forsvareren trekker også frem et av politiets avhør med datteren til klienten hennes.

- I et avhør sa datteren: «Boren min fortalte aldri noe til mamma. Han var redd for at hun ikke skulle tro ham». Det fremstår for meg at mamma ikke har vært der.

Forsvareren til nabomorens ektemann, Frode Wisth, skal prosedere i morgen. Også han kommer til å be om full frifinnelse av sin klient.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder