STORMER: Akershus Universitetssykehus (Ahus) er ute i hardt vær igjen. Verneombudet ved barselsavdelingen Inga-Linn Hansen mener at det altfor ofte er for få folk på jobb. Foto: Jan Petter Lynau, VG

Ny alarm om bemanningen ved Ahus

Verneombudet ved barselavdelingen på Akershus universitetssykehus mener det er for få på jobb på avdelingen, og har sendt en bekymringsmelding til avdelingsledelsen.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Jeg har sendt brev til ledelsen ved kvinneklinikken fordi jeg mener vi er for få på avdelingen. Det vil si at vi ikke er mange nok til å utføre de oppgavene som er pålagt oss, sier Inga-Linn Hansen til Aftenposten.

- BØR GÅ: Etterlatte krevde forrige uke at helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen burde trekke seg etter de mange skandalene på Ahus. Foto: Erlend Aas, NTb Scanpix

Hun forteller at det ofte mangler en eller to ansatte på jobb, og at det allerede har skjedd enkelte uønskede hendelser for pasienter og ansatte på barselavdelingen. Hun frykter det blir flere uønskede hendelser dersom noe ikke gjøres.

Vet du noe om denne saken?Tips VG Netts journalister her.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) sa i Aftenposten onsdag at hun hele tiden har fått beskjed om at bemanningssituasjonen ved Ahus har vært forsvarlig etter at sykehuset overtok ansvaret for 160.000 innbyggere 1. januar 2011. Strøm-Erichsen venter nå på en ny rapport fra fylkeslegen fredag formiddag.

Til tross for avsløringene av ni unaturlige dødsfall som knyttes til bemanningsproblemer og uforsvarlig drift ved sykehuset, står Ahus-ledelsen fast på at driften har vært forsvarlig.

LES OGSÅ: Sønnen døde på Ahus i februar 2011: Når får vi svar?

LES OGSÅ: Flengende kritikk av Ahus etter at Camilla (20) døde

LES OGSÅ: Legen sov mens Evans (1) tørstet i hjel

Tirsdag skrev VG at Norsk pasientskadeerstatning (NPE) har mottatt krav fra 87 pasienter om erstatning på grunn av skader de ble påført ved Ahus i fjor.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder