Etterlyst for voldtekter - meldte seg til politiet

(VG Nett) Politiet etterlyste mannen (20) etter to voldtekter i Oslo sentrum. Ved 12-tiden fredag, dukket 20-åringen opp på Stovner politistasjon.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

20-åringen fra Afghanistan ble tidligere denne uken etterlyst i forbindelse med to brutale overfallsvoldtekter i Oslo sentrum.

Nå er han ikke lenger på frifot.

- Han meldte seg på Stovner politistasjon ved 12-tiden i formiddag. Han vil bli avhørt i løpet av kort tid, og vil etter planen fremstilles for varetektsfengsling mandag, sier politiadvokat Kristin Rusdag i Oslo politidistrikt til VG Nett.

20-åringen skal ha selv fortalt politifolkene at han var den etterlyste voldtetksmistenkte mannen.

Mannen hadde ikke med seg noen advokat da han dukket opp på politistasjonen. 20-åringen vil få oppnevnt en forsvarer i forbindelse med avhøret som skal gjennomføres fredag ettermiddag.

Overfallsvoldtekter

20-åringen er siktet for to voldtekter i Oslo denne uken. Den første skal ha funnet sted ved regjeringskvartalet natt til søndag. Den andre ved Alexander Kiellands plass natt til onsdag.

Begge voldtektssakene karakteriseres som overgrepsvoldtekter.

Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på bakgrunnen for siktelsen mot 20-åringen, utover den informasjonen de har gått ut med tidligere denne uken.

100 prosent sikre

Tidligere denne uken sa politioverbetjent Kari-Janne Lid i oslopolitiet til VG Nett at de er 100 prosent sikre på at det er 20-åringen fra Afghanistan som er gjerningsmannen.

Bilder fra overvåkingskameraer knytter mannen til de to overfallsvoldtektene. Det er ikke kjent om politiet har sikret seg andre tekniske spor, som biologisk materiale, i de to voldtektssakene.

I tillegg skal 20-åringen ha ført en samtale med to vektere kort tid etter den andre angrepet.

Politiet gikk ut med navn og bilde på 20-åringen, for å advare befolkningen. De fryktet nye voldtekter.

20-åringen har vært i Norge siden 2009, og har fått endelig avslag på asylsøknad. Han er dermed i landet på ulovlig grunnlag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder