TØFT: Av hensyn til livet hun lever dag ønsker Siri å være anonym. 29-åringen tror tusenvis av unge opplever det samme som henne i barndommen. Foto: Roger Neumann

- Jentene kalte meg for hore

(VG Nett) Da hun logget seg på skolens interne chattekanal, haglet skjellsordene. - Lærerne merket ingenting, sier «Siri» (29).

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL
BRY DEG PÅ FACEBOOK

Gjennom store deler av tenårene var hun offer for det hun karakteriserer som skjult mobbing.

- Jeg opplevde at lærerne var passive. Jeg turte ikke si i fra fordi jeg trodde det var meg det var noe galt med, forteller 29-åringen til VG Nett.

Forsker utviklet nytt verktøy: - Slik kan læreren avsløre mobberen

Hetset på nett

«Siris» mobbehistorie begynner på ungdomsskolen. Noen av jentene fant ut at hun var for jålete og kledde seg for feminint.

- Plutselig dukket det opp masse rykter som ikke hadde rot i virkeligheten. Jeg var glad i å pynte meg. Det var ikke greit på et så lite sted, man skal helst holde lav profil. På chatten kalte de meg for «jævla hore», og i gangene skrek de skjellsord som jeg visste var myntet på meg, sier hun.

Ble sterk

- Historiene de fortalte gjorde det vanskelig å få nye venner, fordi ingen møtte meg på et nøytralt grunnlag og var skeptiske til meg, til tross for at de ikke kjente meg, forteller 29-åringen.

I dag føler hun at hun har kommet styrket ut av det hun gikk gjennom som tenåring.

- Det har vært vanskelig, men alt i alt har jeg kommet ut som et sterkere menneske. Jeg har fått god selvtillit og vet at jeg kan klare det jeg setter meg som mål, sier hun.

VIS AT DU BRYR DEG:Send oss ditt bilde!

Tips eller innspill: brydeg@vg.no

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder