POPULÆRE LEKER: Euroteam er siktet for å ha solgt ulovlige billetter til OL i London. Her strømmer publikum til Olympic Park på lekenes sjette dag. Foto: PA PHOTOS
POPULÆRE LEKER: Euroteam er siktet for å ha solgt ulovlige billetter til OL i London. Her strømmer publikum til Olympic Park på lekenes sjette dag. Foto: PA PHOTOS

Euroteam kastet ut av kontorlokalene

Skylder to måneders husleie

INNENRIKS

Kreditorene står i kø

(VG Nett) Huseieren nektet å forlenge kontrakten med det bedragerisiktede selskapet.

Publisert: Oppdatert: 26.01.17 14:34

Oppdatering 26.01.17:

Oslo tingrett frikjente i september 2016 de to Euroteam-grunnleggerne Andreas Gyrre og Atle Barlaup, som var tiltalt for forsøk på grovt bedrageri. Dommen ble ikke anket.

Gyrres advokat, Nicolai V. Skjerdal i Advokatfirmaet Hjort, fremholder at Euroteam tok ansvar for billettkjøperne og at selskapet ønsket å sikre kundene refusjon tidsnok til at de kunne områ seg og for eksempel kjøpe billetter hos en annen leverandør.

Det fortsetter å storme rundt det norskeide selskapet. Denne uken ble Euroteam tvunget til å flytte ut fra sine lokaler i Parkveien 25, skriver Dagens Næringsliv i dag.

- Selskapet har flyttet ut etter press fra gårdeier. Gårdeieren ville ikke forlenge husleiekontrakten, sier advokat Botolf Botolfsen jr, som er forretningsfører for gårdeier Cochs Pensjonat AS til avisen.

Euroteam skal skylde gårdeieren to måneders husleie. Men ifølge selskapet fikk gårdeieren nok av helt andre grunner.

- Negativ oppmerksomhet

- Han var ikke interessert i å ha Euroteam som leietager med all den negative oppmerksomheten som har vært i det siste. Jeg må si jeg har en viss forståelse for det. Hadde det stått om to måneders husleie, ville vi jo bare betalt ham det, sier talsmann Alex Sola.

Vet du noe om denne saken? Kontakt VG Netts journalisterher !

Denne uken ble Euroteam siktet for grovt svindel etter at en polsk mellommann ble tatt med det politiet mener er ugyldige OL-billetter. Samtidig er selskapet under etterforskning av britisk politi, som denne uken stengte en rekke av Euroteams nettsider.

Selv mener selskapet at de ikke har gjort noe straffbart.

- Det er ingen lover som forbyr dette. Det finnes lover som forsvarer forbrukerens rett til å selge billetten. Vi her helt uenig i at hverken vi eller kundene gjør noe ulovlig, sa Sola til VG Nett i går.

Utestående krav

I 2010 omsatte selskapet for 56 millioner kroner. Likevel klarer de ikke å betale alle regningene sine.

Ifølge DN er det registrert over 30 betalingsanmerkninger på selskapet. Det gjelder blant annet billeasing, bompassering, advokattjenester og banker.

I går sa selskapet at beslaget av OL-billettene vil føre til store tap for dem.

- Konsekvensene er enorme. Det alvorligste er at hele familier blir stående uten billett - og de er allerede er i London. I tillegg kommer store økonomiske tap, sier Sola.

Selskapet anket beslaget, men anken ble i går avvist av en enstemmig lagmannsrett.

Etterforskes i flere saker

De siste årene er Euroteam og personene rundt blitt etterforsket av myndigheter både i Norge og England.

Dette er sakene mot Euroteam:

* Grovt bedrageri Euroteam-grunnleggerne Andreas Gyrre og Atle Barlaup er siktet for grovt bedrageri mot det nederlandske billettselskapet Global Collect etter at de forsøkte å gjøre billettrefusjoner for 37 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv. Det er tatt arrest for 50 millioner kroner. De erkjenner ikke straffskyld.

* Grovt bedrageri 2 Euroteam og en person i ledelsen er siktet for grovt bedrageri etter at en polsk statsborger ble stoppet på Gardermoen med OL-billetter som politiet mener er ugyldige. Hverken Euroteam eller polakken erkjenner straffskyld.

* Straffesak i England Britisk politi har tatt ut tiltale mot Euroteam for brudd på «London Olympic Games Act», som forbyr salg av OL-billetter for andre enn offisielle billettleverandører. Aksjonen mot Euroteam og andre billettselskaper går under navnet «Operasjon Podium». Tidligere denne uken frarådet Interpol folk fra å kjøpe billetter fra en rekke nettsteder tilknyttet Euroteam.

* Forbrukersak i Norge IOC, Norges idrettsforbund og London Organising Commitee of the Olympic Games and Paralympics (LOCOG) har klaget billettsalget til Euroteam og deres tilknyttede selskaper Uncus og Ticket and Travel inn til Forbrukerombudet. Saken er til behandling.

* Forbrukersak i London Flere av selskapene rundt Euroteam er blitt undersøkt for brudd på britisk forbrukerlovgivning av forbrukermyndighetene gjennom Office of Fair Trading. Disse har tatt ut sivil sak mot Euroteam og tvunget selskapet til å love refusjon til alle rammede kunder, skriver DN.

* Skatteunndragelse Ifølge Dagens Næringsliv har Skattekrim i flere år gransket Euroteam og sentrale personer rundt selskapet. Barlaup vant for kort tid siden en sivilsak mot Skatt øst.

Her kan du lese mer om