SKUTT I BILEN: Store politistyrker rykket ut til Jordal etter skyteepisoden søndag kveld. Fredag ble en av de mistenkte fremstilt for fengsling i Oslo tingrett. Foto: Scanpix

SKUTT I BILEN: Store politistyrker rykket ut til Jordal etter skyteepisoden søndag kveld. Fredag ble en av de mistenkte fremstilt for fengsling i Oslo tingrett. Foto: Scanpix

Fengslet frem til julaften etter drapsforsøket på «Skrue»

- «Hvalrossen» ønsket ikke media til stede

OSLO TINGRETT (VG Nett) 34-åringen med kallenavnet «Hvalrossen» nekter straffskyld for drapsforsøket på Imran Saber forrige uke.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

34-åringen, som var på permisjon fra Bastøy fengsel da han ble pågrepet onsdag, ble ledsaget av tre sivilspanere i skuddsikker vest da han kom inn i Oslo tingrett fredag ettermiddag.

Der fremholdt forsvarer Lars Engdahl at 34-åringen nekter for å stå bak skuddene.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld, og denne saken er selvsagt en stor påkjenning for ham, sier han til VG Nett.

Den spedbygde mannnen, som fikk tilnavnet «Hvalrossen» av de andre medtiltalte i Wonderboy-saken, var tydelig utilpass da han ankom retten, ikledd en blå hettegenser og bustete hår etter oppholdet på glattcelle.

- Han har gitt tydelig uttrykk for at han ikke ønsker media til stede, sa forsvarer Lars Engdahl til VG Nett før retten ble satt.

Fredag ble han varetektsfengslet i fire uker, frem til 24. desember.

Ikke avhørt

Den siktede mannen er foreløpig ikke avhørt av politiet.

- Han har sagt seg villig til å gi en forklaring til politiet, men det har ennå ikke vært praktisk mulig. Han vil forklare seg så snart politi og forsvarer finner et tidspunkt som passer, trolig i neste uke, sier Engdahl.

Aktor Anne Cathrine Christiansen ba om lukkede dører, og fikk medhold fra retten i at det kunne skade etterforskningen å ha media til stede.

Les også: Så gjerningsmennene i øynene

Det var søndag kveld at en 32 år gammel mann, kjent under kallenavnet «Skrue», ble skutt i bilen sin like ved Jordal amfi i Oslo.

Han reddet trolig livet på grunn av en skuddsikker vest.

Spesial: Les mer om denne saken her

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder