FIKK DØDSMELDING PÅ TWITTER: Dagblad-redaktør Marie Simonsen fikk en Twitter-melding fra FpU-lederen i Bergen, hvor han skrev at han håpet det ble Simonsens siste bursdag. Foto: Scanpix

Derfor ønsket FpU-lederen Dagbladet-redaktør død

FpU-leder på Twitter: «Håper det blir din siste bursdag @mariesimonsen!»

(VG Nett) Lederen av Frps ungdomsparti i Bergen legger seg flat etter å ha sendt et dødsønske til Dagbladets redaktør Marie Simonsen.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Natt til onsdag sendte leder av Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) i Bergen, Christoffer Thomsen, meldingen på nettsamfunnet Twitter. Meldingen var rettet mot Dagbladets politiske redaktør, Marie Simonsen, som har bursdag 1. juni.

- Det var ikke akkurat noen hyggelig bursdagshilsen å få. Det er veldig spesielt, og en politisk tillitsvalgt bør holde seg for god til det, sier Marie Simonsen til VG Nett.

- Har dummet seg ut

Hun mener meldingen fra FpU-lederen er håpløs.

- Han har dummet seg noe fryktelig ut når han sender en sånn melding til en politisk redaktør, sier Simonsen.

Dagblad-redaktøren sier hun ikke kommer til å anmelde FpU-lederen, men at det var viktig å få meldingen fram i lyset.

- Jeg vil ikke vurdere hvilke konsekvenser saken skal få for ham. Jeg har gjort det riktige i denne saken ved å offentliggjøre den meldingen. Jeg kommer heller ikke til å anmelde ham. Det gjør jeg ikke med mindre jeg føler at personen som sender sånt er farlig, og han her virker ikke veldig farlig, sier Simonsen.

Ble engasjert av parkdebatt

Simonsen sier hun ikke har deltatt i noen diskusjon med FpU-lederen tidligere.

SENDTE DØDSMELDING ETTER PARKDISKUSJON: Bergen FpU-leder Christoffer Thomsen sier han ble overivrig i en diskusjon om parkdriften i Oslo, og sendte meldingen med dødsbudskapet til Dagblad-redaktør Marie Simonsen. Foto: Terje Bringsvor Nilsen, Fanaposten

- Jeg har aldri hatt noen kontakt med denne fyren før. Men jeg vil gjette på at engasjementet hans kom som følge av gårsdagens Schenken-dom mot Dagbladet, sier Simonsen.

FpU-leder Christoffer Thomsen sier til VG Nett at han legger seg helt flat.

- Jeg ble dratt med i en debatt om privatisering av parkdriften i Oslo, og Marie Simonsen hadde twitret om det, sier Thomsen.

FpU-leder: - Det var veldig dumt

Han sier han var bevisst når han sendte meldingen, men at det var ubetenksomt.

- Jeg vet ikke hva jeg tenkte. Det var veldig dumt, sier Thomsen.

Han ringte onsdag morgen til Marie Simonsen og beklaget meldingen.

- Jeg kan i alle fall slå fast at det ikke er lurt å sende en sånn melding. Det skal ikke skje fra min side igjen, og derfor tar jeg nå en Twitter-pause, sier Christoffer Thomsen til VG Nett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder