To personer fra gruppen innlagt på sykehus

Totalt over 170 personer meldt syke etter julebord i Ringerike

JULEBORDSESONG: Mandag ble kjøkkenet på Klækken hotell stengt av Mattilsynet. Det ble åpnet igjen tirsdag. Sykdomstilfellene er fortsatt et mysterium. Foto: Helge Mikalsen (arkiv)

Brannmenn slått ut - over halvparten syke etter julebordet

(VG Nett) Gruppen på 33 pensjonerte brannmenn og ektefeller koste seg på julebord torsdag kveld. Så ble rundt 20 av dem syke.

Artikkelen er over syv år gammel


I motsetning til i fjor, endte julebordet på Klækken hotell dårlig for Oslo brann- og redningsetats seniorforening. Fredag morgen begynte mange å få symptomer, og så ble mange sengeliggende med feber, oppkast og diaré.

- I gruppen vår var det mellom 16 og 20 stykker som ble syke. To av damene er nå innlagt på sykehus, sier gruppens leder Tom Michelsen til VG tirsdag kveld.

Etter sykdomsutbruddet har Michaelsen brukt mye tid på å holde oversikt over og kontakt med blant andre rammede, kommuneoverlegen og brannsjefen, blant andre. Tirsdag kveld - fem dager etter julebordet - er det fortsatt folk som er syke.

- For en del av dem har det begynt å gå over. Jeg er mest bekymret for de to som ligger på sykehus. Men nå blir de tatt hånd om, sier 61-åringen.

Bakgrunn: Over 170 personer syke etter julebord

Gruppen har spekulert i flere ting som kan være årsaken til den omfattende. Selv holdt Michaelsen seg utelukkende til pinnekjøtt og ribbe, uten tilbehør. Det var en suksessoppskrift for å holde seg frisk.

Vet du noe eller har tips? Kontakt VG Netts journalister her

Ukjent årsak

Tirsdag kveld visste hverken Mattilsynet eller Klækken hotell årsaken til at over 170 personer har meldt seg syke etter å ha spist av julebordet på hotellet før helgen. Mattilsynet rykket ut til hotellet mandag, gjennomgikk hotellets interne rutiner og tok en kikk på kjøkkenet.

- Vi kunne ikke med det blotte øye finne noe galt. Likevel påla vi hotellet å stenge kjøkkenet, vaske og desinfisere det, sier distriktssjef Astri Ham ved Mattilsynet i Buskerud til VG.

Tall VG fikk fra Mattilsynet tirsdag ettermiddag viser at over 170 personer så langt har meldt om sykdom.

Kommuneoverlege Karin Møller i Ringerike kommune opplyser til VG at hun har fått beskjed om magetarminfeksjoner, diaré, magesmerter, oppkast og feber. Ringerike kommune rapporterer fortløpende til Folkehelseinstituttet.

- Fryktelig lei oss

Hotelleier Finn-Ove Carlsen sier heller ikke de har noen anelse om hva som kan være årsaken til sykdomsutbruddet.

- Vi er fryktelig lei oss for at folk har hatt ubehagelige opplevelser. Jeg skulle gjerne visst hva som er årsaken og fått fakta på bordet, sier han til VG.

Han lover at alle som ble syke skal slippe å betale.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder